Sari direct la conținut

Irakul incearca o restabilire a turismului in orasul Babilon

HotNews.ro

Autoritatile irakiene incearca sa reinvie turismul in orasul Babilon. In anul 2011 Irakul va beneficia de un grant in valoare de doua milioane de dolari acordat de Departamentul de Stat al S.U.A. pentru renovarea a doua dintre edificiile principale ale orasului Babilon, precum si unul dintre muzeele distruse in timpul invaziei americane din anul 2003, transmite CNN.

Autoritatile spera ca investind in restaurarea Babilonului, ale carui „Gradini suspendate” erau considerate una dintre cele sapte minuni ale lumii, sa dobandeasca experienta necesara pentru a transforma si alte situri arhelogice ale tarii intr-o destinatie importanta pentru turisti si pentru persoanele din mediul academic.

„Vom folosi Babilonul ca un prilej de a ne dezvolta noi abilitati”, a declarat Jeff Allen, membru al „World Monuments Fund” si una dintre persoanele care lucreaza alaturi de autoritatile irakiene la protejarea edificiilor incluse in patrimoniul cultural mondial.

Cunoscut initial sub numele de Babel, orasul Babilon este mentionat atat in Biblie, deopotriva in Noul si Vechiul Testament.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro