Sari direct la conținut

Jacques Chirac il discrediteaza pe Nicolas Sarkozy in cartea sa de memorii

HotNews.ro

Memoriile lui Jacques Chirac vor fi publicate la finele acestei luni si constituie in partea lor finala o lovitura politica pentru actualul presedinte Nicolas Sarkozy, care este prezentat drept un tip nervos, plin de ambitie si mandru. Desi recunoaste ca era plin de energie, cu simt tactic si cunoscator al mass-mediei, Chirac marturiseste ca nu l-a numit pe Sarkozy prim-ministru in timpul sau intrucat nu il considera suficient de loial si nu avea incredere in el, anunta The Guardian.

Cei doi se cunosc de 16 ani si legaturile lor au fost initial stranse, Sarkozy fiind la un moment dat implicat intr-o relatie cu Claude, fiica lui Jacques Chirac. In anul 1995 a intervenit tradarea lui Sarkozy care in plina campanie electorala si-a abandonat partenerul politic trecand in tabara lui Edouard Balladur. Chirac a castigat insa alegerile si a ramas in functie timp de 12 ani. Pentru ca popularitatea actualului presedinte era in crestere, Chirac l-a cooptat la conducere si i-a oferit diverse posture cheie, inclusiv pe cel de ministru de interne.

In final, Jacques Chirac il lauda pe Francois Hollande, liderul Partidului Socialist si potentialul adversar al lui Sarkozy la alegerile prezidentiale din 2012.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro