Sari direct la conținut

Liderul separatist din Quebec: "Problema independentei Quebec-ului nu este nicidecum fixata"

HotNews.ro

Liderul separatist din Quebec Gilles Duceppe s-a adresat vineri publicului american spunand ca subiectul legat de independenta provinciilor vorbitoare de limba franceza „nu este nicidecum fixat”, anunta AFP.

„Viitorul Quebec-ului nu este nicidecum fixat” a declarat leaderului Bloc Quebecois cu ocazia unei vizite la Woodrow Wilson Center si Hudson Institute din Washington. „Cei care sunt nostalgici dupa visul canadian care nu mai este valabil astazi ar putea sa ma contrazica, insa un Quebec suveran va fi un triplu castig pentru locuitorii acestei provincii, pentru Canada, pentru S.U.A. si pentru intreaga lume” a mai adaugat acesta.

Locuitorii Quebec-ului au votat in cadrul a doua referendumuri pentru separarea acestei regiuni de restul Canadei, in 1980 si in 1995.

„Din moment ce locuitorii Quebec-ului au luat cuvantul si si-au exprimat dorinta de a fi independenti, comunitatea internationala va trebui sa recunoasca aceasta regiune ca pe o tara nou infiintata”, a declarat Duceppe.

Liderul separatist considera ca S.U.A. va fi un jucator decisiv in aceasta problema si va influenta negocierile in favoarea Quebec-ului. ​

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro