Sari direct la conținut

MAE: Consulatul Romaniei are in atentie incidentul de la Istanbul; verifica daca printre victime sunt si romani

HotNews.ro

Consulatul General al Romaniei la Istanbul are in atentie incidentul produs in dimineata zilei de duminica intr-un club din oras, soldat cu numerosi morti si raniti, si verifica daca printre victime sunt si cetateni romani.

„Consulatul General al Romaniei la Istanbul are in atentie incidentul produs in dimineata zilei de 01.01.2017, in jurul orei 02,00 (01,00 ora Romaniei), soldat cu numerosi morti si raniti. Oficiul consular roman a intreprins in regim de urgenta demersuri pe langa autoritatile abilitate si spitalele din Istanbul pentru a verifica daca printre victimele incidentului se afla cetateni romani. (…) Ministerul Afacerilor Externe isi exprima profundul regret pentru pierderea de vieti omenesti si transmite condoleante familiilor victimelor”, se arata intr-un comunicat al MAE, citat de Agerpres.

Consulatul General al Romaniei la Istanbul monitorizeaza evolutia situatiei si este pregatit sa acorde asistenta consulara, daca situatia o va impune.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon ale Consulatului General al Romaniei la Istanbul – (0090) 212 3583541, (0090) 90 212 3580516, (0090) +90 212 3583537, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

Un atac a avut loc in noaptea de sambata spre duminica, in timpul celebrarii trecerii in noul an, intr-un club din Istanbul. 39 de persoane si-au pierdut viata, dintre care 16 straini, iar autorul sau este cautat inca, a indicat, duminica dimineata, ministrul turc de interne, Suleyman Soylu, citat de AFP.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro