Sari direct la conținut

Militantii talibani sunt acuzati ca au executat un copil de sapte ani, acuzat de spionaj

HotNews.ro

Un copil de sapte ani acuzat ca ar fi spionat in favoarea guvernului a fost executat de militanti talibani, au declarat joi oficiali afgani din sudul tarii, citati de CNN.

Executia a avut loc marti in districtul Sangin din provincia Helmand, a afirmat purtatorul de cuvant al guvernului local, Dawoud Ahmadi.

Astfel de executii nu sunt o exceptie in cazul persoanelor acuzate de spionaj, spune Ahmadi. In urma cu trei ani, o femeie in varsta de 70 de ani si un copil din districtul Musa Qala au fost executati in urma unor acuzatii similare.

Intr-o conferinta de presa sustinuta joi, presedintele Afghanistanului, Hamid Karzai, a precizat ca reprezentantii guvernului cauta dovezi legate de aceste informatii.

„Nu cred ca exista o crima mai mare decat aceasta”, a spus Karzai. „Un copil de sapte ani nu poate fi spion. Un copil de sapte ani nu poate fi altceva decat un copil de sapte ani, iar a spanzura sau a impusca un copil de sapte ani … este o crima impotriva umanitatii”.

„Daca acest lucru este adevarat, este vorba de o crima absolut oribila”, a comentat si premierul britanic David Cameron, care a efectuat joi o vizita neanuntata la Kabul.

„Daca este adevarat, cred ca acest lucru spune mai multe despre talibani decat ar putea sa o faca orice carte, orice articol sau orice discurs”, a spus el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro