Sari direct la conținut

Mircea Geoana a rescris legenda Mesterului Manole si a construit un pod peste Dunare, Crin Antonescu si Traian Basescu si-au impartit palme electorale la Cluj iar Oprescu a spus bancuri cu oglinzi fermecate

HotNews.ro

In ultima sambata electorala de dinaintea votului de pe 22 noiembrie Traian Basescu si Crin Antonescu s-au infruntat in direct la Cluj. Dupa ce si-au salutat reciproc sotiile cei doi si-au impartit palme electorale tocmai pe tema femeilor din viata lor. La Cluj, Traian Basescu a dezvaluit ca are o legatura telepatica cu Emil Boc. De pe margine, Mircea Geoana a reconectat economia de la Tulcea, unde a promis ca va rescrie legenda mesterului Manole si ca va construi un pod peste Dunare. De la Suceava, independentul Sorin Oprescu a spus bancuri cu oua, mirese si oglinzi fermecate.

In ultima sambata de campanie dinainte primului tur Traian Basescu si-a mobilizat electoratul de la Cluj. Inaintea dezbaterii fata in fata cu Crin Antonescu, candidatul PD-L a participat la un miting electoral. Ardelenii veniti sa il vada pe presedintele candidat au audiat discursul deja obisnuit al lui Traian Basescu in care tintele centrale au fost mogulii Voiculescu, Vantu, Patriciu, de-o parte, iar de alta parte Mircea Geoan, Marian Vanghelie si Viorel Hrebenciuc. Din discursul presedintelui am aflat insa ca presedintele Basescu are o legatura telepatica cu premierul interimar Emil Boc.

„Vreau să ştiţi că nu avem nevoie să vorbim la telefon ca să ştim ce vrea unul şi ce vrea celălalt, pentru că ne cunoaştem bine. Împreună am scris programele de guvernare, aşa că nici el n-are nevoie să mă convingă pe mine, nici eu n-am nevoie să-l conving pe el pentru ceva, pentru că pur şi simplu gândim la fel de corect pentru evoluţia prezentă şi viitoare a României”, a afirmat Traian Băsescu.

Crin si Traian, doi domni care au vorbit despre femei

Evenimentul central al zilei a fost dezbaterea dintre Crin Antonescu si Traian Basescu

Traian Basescu
Traian Basescu
Foto: Rompres

desfasurata la Cluj-Napoca. Cei doi au discutat cateva teme importante precum educatia, economia si depolitizarea institutiilor statului. Dezbaterea de o ora a fost insa presarata de intepaturi din partea celor doi candidati. Finalul a fost insa apoteotic Crin Antonescu si Traian Basescu lansandu-se in atacuri personale pe tema femeii in politica.

„Ati promovat femeia cu succes usor, care are tupeu, ati vorbit despre „pasarici” si „tiganci imputite”, un model care nu e sanatos in societatea romaneasca”, i-a reprosat Crin Antonescu presedintelui. Dialogul a continuat tot pe tema femeii. „Dar vă înfurie o femeie care, în afară de faptul că e inteligentă, e şi frumoasă’, a spus Băsescu. ‘Despre cine vorbiţi?’, a întrebat Antonescu. ‘De soţia mea’, a răspuns Băsescu. Apoi presedintele a continuat cu un atac dur la adresa lui Crin Antonescu. „Decenta ar trebui sa va spuna ca un barbat care are 3 femei in casa respecta femeia. Va cer sa va cereti scuze, dumneavoastra care v-ati abandonat o femeie. Iubesc si respect femeia, iar modelul promovat e sotia mea”, i-a replicat Traian Basescu. Presedintele a facut referire la fosta sotie a lui Crin Antonescu care s-a sinucis, fiind si bolnava de o boala grava.

Inainte de inceperea dezbaterii cei doi candidati la prezidentiale si-au salutat reciproc sotiile. Primul a fost Traian Basescu care i-a strans mana Adinei Valean, gest remarcat de Crin Antonescu care i-a sarutat mana Mariei Basescu.

Bricul Mircea si bricul Crin

Crin Antonescu
Crin Antonescu
Foto: Rompres

Crin Antonescu a plecat de la dezbaterea de la Cluj direct la mitingul electoral organizat la Iasi dar nu inainte sa dea mana cu Traian Basescu si nu iniante sa ii spun ca este un candidat mai bun decat Mircea Geoana. Dupa impacarea din finalul debaterii de la Cluj, Antonescu ajuns la Iasi si s-a laudat ca la invins pe Traian Basescu. Apoi liberalii din jurul sau au declansat atacurile la adresa candidatilor. „Traian Basescu vrand sa navigheze nu va mai avea flota, dar exista totusi o corabie pe care nu a apucat sa o vanda. Este bricul scolii de marina care se cheama Mircea, insa acum se va numi bricul Crin”, a declarat Varujan Vosganian. Iar Relu Fenechiu a dezvaluit ca Geoana si Basescu sunt buni amici pentru ca „se trag din acelasi FSN”

Mesterul Manole in viziunea lui Geoana

Dupa ce a refuzat sa participe la dezbaterea electorala cu Traian Basescu si Crin Antonescu de la Cluj, candidatul PSD Mircea Geoana a preferat sa comenteze de pe margine. „Astazi s-au intalnit doi oameni disperati”, a declarat acesta. Mircea Geoana a ales sa isi petreaca sambata la mitinguri electorale in Tulcea si Braila. De aici a promis reconectarea Romaniei la circuitul economic international, a promis locuri de munca, salarii si un pod peste Dunare. „Vreau ca Măcinul să devină simbolul reconectării României, a Dobrogei, la circuitul comercial internaţional şi vreau să văd din nou prosperitate în Dobrogea. Această zonă trebuie să devină o zonă îmbelşugată”, a declarat preşedintele PSD, Mircea Geoană, în timpul mitingului susţinut sâmbătă după-amiază în oraşul tulcean Măcin.

Mircea Geoana
Mircea Geoana
Foto: Rompres

Tot din Tulcea, Geoana a vorbit si despre legenda mesterului Manole pe doreste sa o rescrie cu un final fericit. „Dacă vom reuşi să punem aici acel pod de care avem nevoie, vom reuşi să îndrept legenda meşterului Manole. Ca preşedinte al României voi asigura coordonarea a două guverne şi două parlamente, iar acest pod de la Măcin va reprezenta o formă de continuitate în proiecte. Vreau să avem în sfârşit continuitate în proiecte şi să avem o şansă să ne dezvoltăm, să putem construi, nu să dărâmăm, să unim, nu să ne certăm’, a afirmat Geoană.

In timp ce Mircea Geona afirma ca electoratul PSD este mai apropiat de cel al PNL, alti lideri ai partidului dezvaluiau ca liberalii s-au impacat cu PD-L si Traian Basescu.

Stand up commedy cu Sorin Oprescu

Sorin Oprescu a fost sambata in turneu electoral in Suceava, fieful PD-L condus de Gheorghe Flutur. De aici Oprescu si-a atacat contracandidatii printr-o serie de bancuri.

Bancul 1: ouale lui Flutur

  • Făcând astfel aluzie şi la sumele cheltuite de Consiliul Judeţean Suceava, condus de democrat-liberalul Gheorghe Flutur, pentru amplasarea unui ou de Paşti în centrul reşedinţei de judeţ, Oprescu a replicat: „Banii ăia trebuie înapoiaţi, pentru ceea ce se întâmplă cu propaganda electorală. Şi banii pentru oul vostru trebuie daţi înapoi, ca să mai cumpere un ou. Îmi închipui că trebuie o pereche, am înţeles că este condiţia de a funcţiona. Nu uitaţi că sunt medic şi ştiu ce înseamnă’, a spus Oprescu.

Bancul 2: miresele electorale

  • Intrebat ce parere are despre faptul ca Mircea Geoana il tot invita pe Traian Basescu la dezbatere, Oprescu a declarat: „Văd că acum suntem în etapa în care se invită unul cu altul la confruntări. Invitatile astea intempestive sunt exact ca miresele alea la biserica, cele care sunt tinute sa nu se intalneasca una cu alta pentru ca le poarta ghinion.”

Bancul 3: candidatii si oglinda fermecata

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu
Foto: Rompres
  • Pus sa comenteze declaratia presedintelui care a spus ca va intra in turul 2 cu Geoana sau Antonescu, Sorin Oprescu a declarat: „Asta este incurajarea pe care o transmite fiecare contracandidat catre celalalt. Imaginea este in felul urmator, unii dintre ei stau in fata oglinzii ca iepurasii si isi ascut armele si cand ii intreaba leul ce fac acolo, ei raspund: „Ce sa fac, ma uit in oglinda si vorbesc prostii.”

Bancul 4: lupta electorala intre bucatarie si sufragerie

  • Intrebat care dintre candidati il sperie cel mai tare in cazul unei confruntari live, Oprescu a spus urmatoarele: „Fiecare isi gaseste ceva de facut in bucatarie atunci cand ii chem sa discutam in sufragerie. Daca ar fi dupa mine si ar fi si vreme frumoasa, eu i-as chema afara sa stam sase ore la discutii in aer liber”
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro