Sari direct la conținut

Misterul martorului cu alta identitate

Ziua de Cluj

Un amanunt al anchetei a iesit la iveala joi seara, cand judecatorii au respins recursul de punere in libertate a celor cinci cei arestati. Avocatul Anatol Panzaru, care il apara pe Aurel Muresan, a descoperit mentionata in dosar o declaratie de martor cu alta identitatecare dezvaluie informatii din interiorul trustului.

Conform legislatiei, numele martorul cu alta identitateeste strict secret, fiind cunoscut doar de procuror, iar declaratia privind identitatea sa este sigilata la dosar. Numele sau va fi cunoscut numai dupa desecretizarea totala a dosarului. Insasi dezvaluirea numelui martorului cu alta identitate reprezinta o infractiune.

Trei zile de audieri

Incepand de astazi, procurorii vor audia pe rand redactori ai publicatiilor Gazeta de Cluj si Buna Ziua Ardeal, care au fost citati deja de catre procurorii DIICOT in calitate de martori in dosarul in care cinci sefi ai Trustului Gazeta au fost arestati preventiv pentru 29 de zile.

Jurnalistii celor doua publicatii au fost citati la sfarsitul saptamanii trecute, dupa respingerea recursului de punere in libertate a conducerii Trustului Gazeta. Fostii si actualii reporteri ai publicatiilor au fost citati in calitate de martori, a declarat Mihai Petean, redactorul-sef al saptamanalului Gazeta de Cluj.

Petean a dat si el o declaratie de martor luni, in seara retinerii conducerii trustului, dar si in ziua urmatoare.

Memoranda Onac, editorul general al Gazetei de Cluj, a fost pusa sub invinuire, dupa ce – initial – fusese citata ca martor. Am primit citatia de la DIICOT (Departamentul de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism Cluj -n.red.) vineri, la fel ca toata lumea. Nu stiu ce vor de la noi, a declarat Augustin Stanciu, reporter la Gazeta de Cluj.

Audierile jurnalistilor angajati la cele doua publicatii vor dura trei zile, incepand de astazi. Toata lumea a primit citatie. Stiu ca am fost impartiti pe trei zile, a declarat Dana Dan, fotoreporterul aceleiasi publicatii. Audierile martorilor vor incepe de la ora noua. Procurorul Mircea Hrudei, cel care instrumenteaza cazul, a confirmat informatia.

Au fost citati angajatii trustului care pot sa ne ofere informatii in acest caz, sustine Hrudei.

O luna de arest pentru sefii trustului Gazeta

In urma cu o saptamana, conducerea Trustului Gazeta, ce editeaza la Cluj-Napoca cotidianul Buna Ziua, Ardeal si saptamanalul Gazeta de Cluj, a fost pusa, in bloc, sub urmarire penala pentru santaj.

In aceeasi zi, magistratii clujeni au decis ca cinci dintre sefii trustului, Liviu Man, presedinte, Ioan Otel, director de investigatii, Anca Cocis, director de publicitate, Dorel Vidican, administratorul sapatamanalelor Gazeta de Cluj si Gazeta de Bistrita, si Aurel Muresan, director administrativ, vor ramane in arest preventiv pentru 29 de zile.

Tot saptamana trecuta, miercuri, magistratii au judecat recursul inaintat de avocatii celor cinci impotriva masurii de arest preventiv. Judecatorii au respins recursul, decizia magistratilor fiind definitiva.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro