Sari direct la conținut

Nissan, Renault si Mahindra ar putea construi un model derivat de Logan

HotNews.ro

Companiile auto Nissan Motor, Renault si Mahindra & Mahindra ar putea construi o fabrica auto in orasul indian Chennai, unde vor realiza modele derivate ale autoturismului Logan, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Reuters.

Cei trei constructori auto vor detine impreuna unitatea de productie din orasul Chennai, a carei capacitate de productie va fi de 350.000 de automobile anual in 2009.

Mahindra & Mahindra, cel mai mare producator de vehicule utilitare si tractoare din India, va detine jumatate din actiunile viitoarei companii, in timp ce Nissan si Renault vor controla fiecare cate 25%.

Nissan, cel de-al treilea mare producator japonez de autoturisme, studiaza inca posibilitatea de a se alatura parteneriatului existent intre Renault si grupul indian Mahindra. Constructorul japonez a stabilit ca termen limita pentru anuntarea unei decizii in acest sens, data de 9 martie.

Modele derivate de Logan

La noua unitate de productie din Chennai vor fi realizate modele derivate ale autoturismului Logan, iar o decizie privind productia altor modele, inclusiv cele sub marca Nissan, urmeaza sa fie luata mai tarziu, au afirmat sursele citate.

Orasul port Chennai mai gazduieste si unitatile de productie ale companiilor Hyundai Motor, Ford Motor si BMW.

Carlos Ghosn, presedintele executiv al Nissan si Renault, si-a exprimat in repetate randuri interesul pentru pentru piata indiana, nu doar ca o locatie pentru productia de autovehicule, dar si ca sursa pentru componente auto ieftine, care pot fi utilizate in procesul de productie la nivel international al aliantei franco-japoneze.

Renault detine 44% din compania Nissan, care la randul ei controleaza 15% din actiunile producatorului francez de automobile.

Renault si Nissan in India

Nissan este un nou venit pe piata auto din India, piata care ar putea inregistra pana in anul 2010 o dublare a numarului de autoturisme comercializate, la doua milioane de unitati. Pe piata indiana, Nissan comercializeaza doar modelul X-Trail, din care a vandut, anul trecut, 190 de unitati.

Renault si Mahindra au incheia deja un parteneriat pentru a construi o fabrica de asamblare a modelului Logan in orasul Nashik, langa Mumbai. Constructia unitatii este programata sa inceapa in acest an.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro