Sari direct la conținut

O fetita din Romania, care surzise in urma unei boli, si-a recapatat auzul dupa ce a fost operata de doctorii din St. Louis

HotNews.ro

O fetita din Romania, care a surzit in urma unei boli, a fost operata cu succes de medicii de la un spital din orasul american St.Louis, potrivit FoxNews. Francesca Burcea avea doar 18 luni si incepuse deja sa pronunte cateva cuvinte cand s-a imbolnavit de meningita si a surzit. Un ORL-ist din St Louis a decis sa preia cazul fetitei din Romania, careia i-a fost implantat un dispozitiv special care sa o ajute sa auda din nou.

„Franci, hai la mama! Fracesca, puiul lui mama!” Acestea sunt primele cuvinte pe care Francesca Burcea le-a auzit prima data de la mama ei dupa operatia efectuata de doctorii americani.

Francesca este o fetita plina de viata in varsta de trei ani si jumatate. Avea doar 18 luni si incepuse deja sa pronunte cateva cuvinte cand s-a imbolnavit de meningita si a surzit. Boala ii afectase urechea interna, iar parintii sai nu au realizat decat dupa doua luni ca fetita nu mai auzea.

Dupa ce nu a reusit sa o trateze in Romania, tatal sau a apelat la sora lui, Cristina Bigu, stabilita in zona St.Louis. Aceasta l-a contactat pe ORL-istul Stanton Jones, care a decis ca Francesca are nevoie de un implant cochlear. Centrul Medical Cardinal Glennon a dus-o pe fetita in St.Louis, iar micuta a fost operata de unul dintre chirurgii de la St Lous University, Anthony Mikulec. Dispozitivul, in valoare de 65.000 de dolari, a fost donat de firma producatoare.

Dupa trei saptamani, doctorul Jones a facut primele teste, care au confirmat succesul operatiei. Francesca si-a recapatat auzul, iar expresiile fetei sale: nedumerire, surpriza, teama – semne ca aude vocile celor din jur, au provocat emotii puternicei mamei sale, Adina Burcea, si matusii Cristina. De altfel, doctorii au fost cei care au decis ca micuta Francesca sa auda primele cuvinte de la mama ei.

Francesca va mai ramane pentru cateva luni in St. Louis, unde doctorii o vor ajuta sa se obisnuiasca treptat cu noul dispozitiv implantat in ureche dar si sa reinceapa sa vorbeasca.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro