Sari direct la conținut

O noua lege data de regimul Hugo Chavez starneste controverse in Venezuela

HotNews.ro

Intr-una din zilele trecute pe prima pagina a ziarului El Nacional din Venezuela a aparut un singur numar: 1734. Ea reprezinta numarul incalcarilor de proprietate privata atribuite regimului Chavez din anul 2005 si pana in prezent. Incalcarile au fost numarate de catre un grup de avocati care promoveaza libertatea economica si personala in Venezuela, informeaza Fox News.

Respectivul grup poate fi afectat de o noua lege care interzice unor anumite organizatii acceptarea monedei straine. Aparitia legii aduce multa incertitudine pentru ca se refera la organizatiile care promoveaza drepturi politice si indivizi care sunt implicati in activitati politice – fara criterii clare.

Organizatiile nestiind daca se incadreaza sau nu in litera legii nu stiu daca pot continua proiectele incepute cu finantare americana, europeana sau asiatica. Potrivit legii organizatiile care primesc moneda straina vor fi amendate cu dublul sumei primite, amenzi vor fi date si organizatiilor care invita straini in Venezuela daca respectivii au exprimat public pareri care sa aduca ofense institutiilor statului.

Departamentul de stat al SUA a condamnat legea in timp ce liderii organizatiilor au declarat ca vor folosi in continuare fonduri din afara Venezuelei si vor incerca sa se lupte la tribunal cu penalitatile impuse de noua lege.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro