Sari direct la conținut

Obsesia nunții regale: distracția care poate duce la probleme mintale 

HotNews.ro
Obsesia nunții regale: distracția care poate duce la probleme mintale 

Fanii familiei regale britanice au fost uimiți de strălucirea nunții prințului Harry și a actriței americane Meghan Markle, dar consilierii avertizează că există o parte întunecată: obsesie extremă și potențial periculoasă, potrivitReuters..

Preocupările legate de sănătatea mintală au fost cauzate de obsesia fanilor față de familia regală de când Harry și Meghan și-au anunțat angajamentul în decembrie 2017. Pentru că milioane de oameni sunt atrași în povestea de dragoste a unui prinț și a miresei șale de la Hollywood, experții în domeniul sănătății mintale avertizează fanii să se ferească de pierderea contactului cu realitatea.

Sue Varma, psihiatru și profesor asistent clinic la Centrul Medical Langone din New York, a declarat că fandomul se poate intensifica în condiții de siguranță într-o obsesie ușoară, dar atunci când se adâncește, poate ridică stegulețe roșii. Tot ea a adăugat că persoanele care dedică prea mult timp celebrităților pot dezvoltă probleme de sănătate mintală.

„Nu am absolut nicio problemă cu cineva care are o obsesie față de familia regală. Nu cred că această este problema în sine. Problema apare atunci când alegi să trăiești într-o lume plină de fantezie în detrimentul creării unor relații reale. Când începeți să socializați cu persoane pe care nu le cunoașteți, atunci când nu aveți o relație reciprocă, acest lucru se numește parasocial. E o singură parte „, a spus Varma.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro