Sari direct la conținut

Omul de afaceri Arpad Paszkany isi construieste mall la Constanta

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Patronul echipei de fotbal „CFR Ecomax” Cluj, omul de afaceri Arpad Paszkany, va construi un mall la Constanta. Informatia a fost publicata de un site financiar din Grecia. Investitia va avea valoarea de 115 milioane de euro.

Centrul comercial va avea o suprafata totala de 68.000 de metri patrati. Lucrarile efective vor incepe la primavara. In paralel, compania „Polus”, condusa de Paszkany, va construi un centru comercial si mai important, la Cluj-Napoca. Acesta va avea o suprafata de 82.000 de metri patrati.

Executia acestuia a si inceput, in zona Sapca Verde, situata langa cartierul Ma-nastur, de-a lungul soselei europene care leaga orasul de Oradea.

„Polus Center” va fi realizat in acest loc pentru ca omul de afaceri a pierdut competitia pentru ridicarea unui mall pe terenul concesionat de Consiliul Judetean in cartierul Gheorgheni, in zona „Univers T”. Afacerea a fost castigata de omul de afaceri iesean Iulian Dascalu, patronul complexelor „Iulius Mall” din Iasi si din Timisoara.

Rivalitatea dintre cei doi se prelungeste dincolo de competitia pentru mall-uri si in domeniul sportiv.

In conditiile in care Arpad Paszkany a investit in echipa „CFR Ecomax”, finalista de anul trecut a Cupei UEFA Intertoto, Dascalu a anuntat ca va sprijini financiar echipa „Universitatea” Cluj, ocupanta locului al treilea din seria a III-a a Diviziei „B”, care inca pastreaza sanse de promovare in Divizia „A”.

Terenul pe care va fi ridicat „Polus Center” la Cluj-Napoca a fost obiectul unei dispute purtate intre compania condusa de Arpad Paszkany si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara. In cele din urma, institutia de invatamant a renuntat la procesele pornite impotriva companiei „Polus” in schimbul unui pachet financiar de opt milioane de euro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro