Sari direct la conținut

Orasul italian Forte dei Marmi impune restrictii restaurantelor cu specific strain

HotNews.ro

Oraselul Forte dei Marmi din Italia a hotarat sa interzica deschiderea de noi localuri in care sa se serveasca mancare cu specific strain. Masura consilului local este privita de unii drept obtuza si rasista. Primarul Umberto Buratti sustine insa ca decizia luata protejeaza specificul italian si traditia culinara din regiunea Toscana in fata globalizarii si a imigratiei si nu are nimic de-a face cu xenofobia, scrie The Telegraph.

In Forte dei Marmi exista in prezent restaurante”etnice” care isi vor continua activitatea ca si pana acum. Primaria nu vrea sa elimine total prezentele gastronomice straine ci doar sa le limiteze extinderea. Cetatenii par incatntati de initiativa locala care a castigat sustinatori si in alte zone din Toscana.

Desi se confrunta cu o imigratie mereu in crestere si tot mai multi africani, asiatici si sud-americani ajunsi in Italia, populatia italiana este reticenta la capitolul mancare straina preferand preparatele traditionale paste, pizza sau mamaliga. Peste 40% dintre italieni nu au mancat niciodata sushi, kebab sau curry, in timp ce numai 7% mananca frecvent intr-un restaurant cu specific strain.

Forte dei Marmi nu este primul oras care trece la masuri restrictive fata de mancarea netraditionala, orasul vecin Lucca adoptand aceeasi masura in 2005.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro