Sari direct la conținut

Pakistan: Sute de oameni au asistat la executia unui barbat in Waziristanul de Nord, subliniind forta talibanilor in regiune

HotNews.ro

Sute de oameni au asistat marti, in nord-vestul Pakistanului, la executia unui barbat declarat vinovat de un tribunal al talibanilor pentru uciderea a doi dintre fratii sai, anunta Reuters, care citeaza martori oculari si oficiali locali.

Talibanii l-au adus pe barbat, cu ochii acoperiti si cu mainile legate cu o franghie, pe un teren de fotbal din Miranshah, cel mai mare oras din Waziristanul de Nord, la granita cu Afghanistanul, unde a fost impuscat de un pluton de executie.

Aceasta executie in public subliniaza puterea pe care talibanii o detin in continuare in aceasta regiune, in ciuda numeroaselor ofensive declansate de armata pakistaneza in ultimii ani, in cursul carora au fost ucisi sute de militanti, fara a reusi insa sa infranga rezistenta rebelilor islamisti.

Un tribunal al talibanilor il declarase vinovat pe barbat pentru uciderea a doi dintre fratii sai, in urma cu doua saptamani. Curtea a cerut familiei sa se razbune, potrivit legilor islamice.

„Rudele acestuia au tras cinci focuri de arma si l-au ucis”, a declarat pentru Reuters un localnic.

Trupul celui ucis a fost ulterior inapoiat familiei.

Regiunea nord-vestica a Pakistanului, de-a lungul granitei afgane, locuita de pashtuni, nu s-a aflat niciodata sub controlul deplin al vreunui guvern si este un adapost pentru militantii islamisti de mai multe decenii.

Armata pakistaneza a afirmat ca nu are suficiente resurse pentru a deschide un nou front in regiune, preferand sa-si consolideze pozitiile cucerite pana in prezent.​

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro