Sari direct la conținut

Palestina va solicita ONU recunoasterea statutului de membru cu drepturi depline

HotNews.ro

Palestinienii vor merge in luna septembrie la ONU pentru a obtine pentru Palestina statutul de membra a oraganizatiei cu drepturi depline, potrivit presedintelui Mahmoud Abbas. Declaratia a fost facuta la inceperea intalnirii liderilor palestinieni ce care loc la Ramllah, informeaza AFP.

SUA impreuna cu Germania si Italia, aliati ai Israelului, sunt impotriva acestei abordari palestiniene, in timp ce alte tari precum Franta nu exclud posibilitatea recunoasterii statului Palestina.

Comunitatea internationala face presiuni atat asupra palestinienilor cat si a Israelului pentru reluarea negocierilor de pace intrerupte in septembrie 2010, pana in prezent ramanand fara niciun efect. Potrivit negociatorului palestinian Saeb Erekat, obtinerea recunoasterii ONU nu se afla in contradictie cu posibilitatea reluarii negocierilor pentru pace.

Pe langa stabilirea strategiei de recunoastere din partea ONU, intalnirea liderilor palestinieni isi propune rezolvarea divergentelor cu gruparea Hamas care controleaza Fasia Gaza si care nu doreste ca actualul premier Salam Fayyad sa conduca guvernului de tranzitie care ar urma sa pregateasca alegerile de anul viitor. Mahmoud Abbas a declarat ca va merge in Gaza pentru a rezolva aceasta problema.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro