Sari direct la conținut

Politic Show: Mircea Geoana nu merge sa dea explicatii conducerii. PSD spune ca nu l-a chemat; Adriean Videanu: "PDL e un pic anchilozat, fara vlaga"; Planurile primarului Capitalei, Sorin Oprescu, in prag de iarna: reabilitarea unor fantani arteziene din Bucuresti cu 14 milioane de euro

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

Adriean Videanu: „PDL e un pic anchilozat, fara vlaga”. Fostul prim-vicepresedinte al PDL, Adriean Videanu, spune ca partidul ar trebui sa ceara guvernului Boc sa aiba mai mult curaj. „Este un partid un pic anchilozat, din pacate, fara vlaga cum se spune. Dar nici nu poate, pentru ca, in mod normal, un partid aflat la guvernare trebuie sa sustina politicile Guvernului, el trebuie sa sustina Guvernul. Nu trebuie sa poata sa vina sa aiba initiative”, a declarat Adriean Videanu la Realitatea Tv. „Ar trebui sa explice mult mai exact ceea ce face Guvernul, din punct de vedere al prudentei. Pe de alta parte, ar trebui sa-i ceara Guvernului mai mult curaj in ceea ce inseamna mediul economic. Marea vulnerabilitate in momentul de fata o reprezinta acest blocaj financiar care se manifesta in economia reala”, a mai spus fostul ministru in cabinetul Boc, remaniat in urma cu un an, scrie EVZ.

Planurile primarului Capitalei, Sorin Oprescu, in prag de iarna: reabilitarea unor fantani arteziene din Bucuresti cu 14 milioane de euro. Primarul Sorin Oprescu nu vrea sa renunte la reabilitarea fantanilor arteziene, cu bani de la bugetul municipalitatii. Desi anul trecut Consiliul General a respins doua proiecte in acest sens, in valoare totala de aproape 14 milioane de euro, din lipsa banilor, primarul general al Capitalei le-a pus din nou in dezbatere publica. Potrivit unui proiect de hotarare initiat de primarul general si aflat pe agenda de lucru a comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) cele trei fantani din Parcul Tineretului ar trebui reabilitate in patru luni cu aproximativ 4 milioane de euro, inclusiv TVA. Cele trei fantani arteziene din Parcul Tineretului, doua dreptunghiulare si una rotunda, ocupa o suprafata totala de 1.835 de metri patrati. Din raportul de specialitate rezulta ca acestea ar trebui reconditionate prin „decopertarea totala pana la beton, prin tencuire, izolarea cuvelor, finisarea cu piatra naturala, inlocuirea conductelor vechi si a pompelor, montarea de tablouri electrice automatizate, inlocuirea pompelor si montarea de sisteme de aerare si oxigenare a lacului si imprejurimilor, cu aspect decorativ si dinamic, cu sisteme de iluminat”, anunta Gandul.

Se-ngroasa cearta-n PNTCD. Cele doua „aripi” din PNTCD, conduse de Victor Ciorbea si de Aurelian Pavelescu, isi continua cearta care dureaza de cativa ani, in ciuda numeroaselor incercari de reconciliere si a interventiei presedinteleui Traian Basescu. Ultima tentativa de „apropiere” s-a consumat sambata, cand tabara condusa de Victor Ciorbea a convocat, la sediul Asociatiei „21 Decembrie 1989”, o sedinta a Consiliului National de Conducere (CNC) al PNTCD, ale carui lucrari au fost conduse de Gheorghe Ciuhandu si la care a fost invitat si „adversarul” Aurelian Pavelescu. „Mizeria care s-a intamplat din nou sambata a fost pentru ca Ciorbea sa se afirme iar presedinte, desi eu sunt oficial seful partidului, la mine este stampila, eu raspund in fata Autoritatii Electorale Permanente, cand vine in control”, a declarat Pavelescu pentru Adevarul.

Anul electoral 2012, influentat de recensamantul 2011. Aproape 30% dintre romani considera ca organizarea recensamantului a fost „inutila” sau „destul de putin utila”, conform unui sondaj IRES. Totusi, rezultatele recensamantului vor determina schimbari semnificative in anul electoral 2012: romanii vor avea de ales cu cateva zeci de parlamentari si cateva mii de consilieri judeteni si locali mai putin. Potrivit datelor stranse de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie in perioada 31 octombrie-1 noiembrie, doar 30% din romani considera „foarte utila” realizarea unui nou recensamant al populatiei si al locuintelor, iar 38% spun ca actiunea este „destul de utila”. Un numar considerabil de respondenti cred insa ca organizarea referendumului a fost „inutila” (13%) sau „destul de putin utila” (14%), in timp ce 4% nu s-au putut pronunta. Sondajul IRES mai releva ca aproape 40% din romani considera ca referendumul a fost prost organizat, dar foarte putini stiu si institutia care poarta raspunderea. Mai exact, doar 15% din respondenti au indicat ca institutie organizatoare Institutul National de Statistica, procent egal cu cel al romanilor care cred ca referendumul a fost responsabilitatea primariilor. 8% din romani au indicat Guvernul ca institutie raspunzatoare, scrie Romania Libera.

Mircea Geoana nu merge sa dea explicatii conducerii. PSD spune ca nu l-a chemat. Potrivit unor surse din anturajul lui Mircea Geoana, presedintele Senatului nu va merge maine sa dea explicatii liderilor PSD deoarece nu a primit nicio solicitare oficiala. Nici PSD nu il asteapta pe Geoana. Purtatorul de cuvant al PSD Radu Moldovan spune ca pe Geoana nu l-a chemat nimeni. „Nu am nicio informatie ca Mircea Geoana ar fi fost invitat oficial la sedinta Biroului Permanent al PSD”, a declarat Radu Moldovan pentru „Evenimentul zilei”. In plus, potrivit unor surse din anturajul lui Geoana, acesta ar fi luat in considerare ultimele declaratii facute de Victor Ponta care spunea ca nu mai are sens vreo discutie cu presedintele Senatului. „Sa va zic direct, pentru mine, de ceva timp, subiectul Geoana nu mai exista. Sau, ma rog, nu figueraza intre preocuparile mele”, a declarat Ponta intr-un interviu pentru mediafax.ro. Intrebat daca va mai avea loc o discutie cu el, presedintele PSD a raspuns: „Eu o consider inutila. Am mai avut o asemenea discutie ca intre presedintele partidului si fostul presedinte in luna iulie si nimic din ce am vorbit nu s-a materializat si nu o consider utila”, anunta EVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro