Sari direct la conținut

Politic Show: Robert Negoita s-a retras din cursa pentru sefia PSD. Il va sustine pe Liviu Dragnea; Tariceanu: Se constata foarte multe scurgeri premeditate de informatii catre presa din dosarele DNA; Un nou candidat la Primaria Capitalei

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Robert Negoita s-a retras din cursa pentru sefia PSD. Il va sustine pe Liviu Dragnea. Robert Negoita a anuntat in urma cu doua zile ca se inscrie in cursa pentru sefia PSD.Miercuri seara, edilul Sectorului 3 a anuntat ca se retrage din cursa pentru functia suprema din PSD. Negoita a anuntat il sustine pe Liviu Dragnea. Atat el, cat si PSD Bucuresti. „Astazi colegul meu, Liviu Dragnea, si-a anuntat candidatura pentru functia de presedinte al PSD. In aceste conditii imi retrag intentia de a candida pentru aceasta functie si il sustin alaturi de PSD Bucuresti in acest demers”, a spus Robert Negoita intr-un filmulet postat pe contul sau de Facebook. Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, presedinte al PSD Bucuresti, i-a luat prin surprindere marti pe colegii de partid dupa ce si-a anuntat intentia de a candida la sefia partidului. Edilul sectorului 3 si-a motivat candidatura spunand ca PSD este intr-o situatie delicata pentru ca „premierul a avut prima infatisare intr-un dosar penal, presedintele interimar este condamnat in prima instanta iar peste cateva zile avem alegeri”, scrieEVZ.

Iohannis ii taie orice vis european lui Ponta. Premierul Victor Ponta a redeschis conflictul reprezentarii Romaniei la Consiliul European si cu presedintele Klaus Iohannis. Premierul Victor Ponta a repus, ieri, pe tapet o tema veche, care a facut obiectul unor dispute indelungate cu fostul presedinte Traian Basescu: reprezentarea Romaniei la Consiliul European. Ponta a spus ca la reuniunea de la Bruxelles la care participa presedintele Klaus Iohannis ar trebui sa mearga premierul pentru ca tema refugiatilor este o problema care tine de Guvern, si nu de Presedintie, anuntaAdevarul.

Kelemen Hunor e ”aproape sigur”: cum va vota UDMR la motiunea de cenzura. Presedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, miercuri, dupa o intalnire cu liderii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, ca Uniunea va lua o decizie in privinta votului la motiunea de cenzura luni, dar „aproape sigur ca se va comporta ca o formatiune de opozitie”. Kelemen Hunor a spus ca a avut o prima discutie cu cei doi lideri liberali despre motiunea de cenzura, dar si situatia de la TVR, aratand ca urmeaza si alte intalniri si ca Uniunea va lua o decizie luni. „Motiunea de cenzura – un instrument politic si este foarte bine sa fie folosit in fiecare sesiune parlamentara. Ramane, cel putin pentru mine, intrebarea daca era bine sa fie initiata aceasta motiune acum sau peste doua trei saptamani, dar nu mai este cale de intoarcere. UDMR este in Opozitie si aproape sigur ca se va comporta ca o formatiune politica in Opozitie, sigur ca nu va vota impotriva motiunii de cenzura, dar consultandu-ma cu colegii mei marea majoritate crede ca trebuie sa mergem pe logica unei formatiuni politice in Opozitie”, a spus Kelemen Hunor, informeazaGandul.

Un nou candidat la Primaria Capitalei. Presedintele Partidului National Democrat, avocatul Daniel Fenechiu, a anuntat, miercuri, la B1 Tv, ca va candida la Primaria Capitalei. „Am constatat ca Bucurestiul are niste probleme care, in loc sa se rezolve, se agraveaza. Ele tin de aplicarea legii. Intr-o situatie in care hatisurile mafiote care guverneaza admnistratia din Bucuresti nu pot fi deslusite de nimeni (…), cred ca un avocat care ar veni cu un program de curatire a administratiei bucurestene ar face ca Bucurestiul sa devina o capitala europeana in care regulile sa se respecte”, a declarat Fenechiu. Fenechiu a precizat ca nu ar refuza o sustinere in cursa electorala din partea fostului presedinte Traian Basescu, scrieRomania Libera.

Tariceanu: Se constata foarte multe scurgeri premeditate de informatii catre presa din dosarele DNA. Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a criticat, azi, infiltrarea serviciilor de informatii in ministerul Justitiei si in Ministerul Public, afirmand ca asistam la foarte multe scurgeri premeditate de informatii catre presa din dosarele aflate in faza de instrumentare la DNA. Serviciile secrete participa la derularea anchetei pana la finalizarea actului de Justitie, asa cum a declarat public un general activ din Serviciul Roman de Informatii. Serviciile secrete si-au infiltrat ofiteri acoperiti in Justitie si in Ministerul Public, asa cum reclama asociatiile profesionale ale magistratilor si avocatilor, s-au constatat si se constata in continuare foarte multe scurgeri premeditate de informatii catre presa din dosarele aflate in faza de instrumentare la DNA”, a declarat presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, anuntaEVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro