Sari direct la conținut

Poreclelel din presa: Micile nume ale oamenilor mari

Media lui Comanescu

Cateva porecle de moguli, auzite recent in proximitatea redactiilor:

– Voiculescu = Miorlau (de la Felix Motanu’).

– Vintu = Pescarul (de la excursiile in Delta) = VGI sau vigiai (habar n-am de unde, o fi numarul masinii).

– Sarbu = Unchiu’ (asta-i mai veche).

Mogulii cu pricina se pot consola cu faptul ca porecla e un semn de afectiune. Daca asta, totusi, nu ii consoleaza, dau cu barda si-n vreo doi angajati:

– Constantin Cretan, sef la crawl Realitatea TV = Biblioteca din Alexandria (dupa faptul ca e din Alexandria si mai multele volume de poezie publicate in ritm de mitraliera in ultimii ani, disponibile si la ConstantinCretan.BlogSpot.com). La mai multe! Sau mai bune?

– Grigore Cartianu – redactor-sef la Adevarul = Gregoire Ecrivain, de la faptul ca acum catva timp, cand era la Evenimentul zilei, l-a intampinat pe Coelho in franceza cu ceva gen: “Je m’appelle Gregoire et je suis aussi ecrivain.” N-am fost de fata, dar dezmint cu tarie zvonul ca Coelho ar fi raspuns: “Si eu sunt oltean.”

– Petrisor Obae de la Evenimentul zilei – are un nume de familie care incurajeaza glumele imbecile si descurajeaza poreclele, dar dat fiind faptul ca Petrisor e-n concediu medical pe motiv de varicela, a aparut o speculatie cu privire la faptul ca ar suferi de “varsat de Vintu”. Sanatate!

Acum ca am terminat de scris imi dau seama ca lista a iesit tare precara si ca probabil toti cei amintiti se vor intreba ce am cu ei sau cine m-a platit de la concurenta. De aceea si mai ales ca sa ne distram fara sa fim rai va invit sa adaugati si voi, daca aveti.

Comenteaza pe Media lui Comanescu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro