Sari direct la conținut

Presa internationala despre protestele de la Bucuresti

HotNews.ro

In Romania mii de angajati din sistemul de stat au iesit in strada protestand impotriva scaderii pensiilor si salariilor. S-a estimat ca peste 30.000 oameni s-au adunat la protestul impotriva reducerii salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15% anuntat de guvernaul roman ca masura pentru reducerea deficitului bugetar, anunta BBC.

Mii de angajati publici romani au luat cu asalt strazile Bucurestiului pentru a protesta impotriva micsorarilor de salarii planificate in vederea sustinerii economiei subrede a tarii. Romania trebuie sa micsoreze din cheltuielile publice pentru a primi cele 8 miliarde de euro ramase din pachetul de ajutor de 20 de miliarde de euro, convenit anul trecut. Sindicatele sustin insa ca oamenii de rand duc greul pentru conducerea economica deficitara a politicienilor romani. Romania isi propune sa scada deficitul fiscal de la 7,2 procente anul trecut pana la 6,8 procente in 2011, informeaza Euronews.

Zeci de mii de demonstranti s-au adunat miercuri in Bucuresti pentru a protesta impotriva masurilor de austeritate ale guvernului. Conform diferitelor rapoarte multimea a adunat intre 20.000 si 50.000 de oameni. Guvernul a propus reducerea salariilor de 25% si a pensiilor cu 15%, in scopul de a reduce deficitul bugetar al tarii. Economia din Romania diminuat cu mai mult de 7% fata de anul trecut. Protestul este raportat ca cel mai mare dupa Revolutia romana, scrie Novinite.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro