Sari direct la conținut

Președintele afgan numește doi foști șefi ai serviciilor secrete în posturi cheie în guvernul său

HotNews.ro
Ashraf Ghani, presedintele Afganistanului, Foto: Wikipedia
Ashraf Ghani, presedintele Afganistanului, Foto: Wikipedia

Președintele afgan, Ashraf Ghani, a numit duminică doi foști șefi ai serviciilor de informații în posturi-cheie în guvernul său, într-un pas care ar putea afecta alegerile prezidențiale, scrie Reuters.

Asadullah Khalid, care a suferit răni groaznice într-un atac al talibanilor imediat după preluarea Direcției Naționale de Securitate în 2012, a fost numit ministru al apărării. Amrullah Saleh, care a servit ca șef al Direcției Naționale de Securitate până în 2008, a fost numit ministru de interne.

Ambii veterani ai conflictelor de zeci de ani din Afganistan au fost oponenți ai talibanilor și ai Pakistanului, pe care îi acuză că susțin insurgența, dar ambii au fost, de multe ori, foarte critici cu Ghani.

Numirea celor doi vine într-un moment critic, în care se vorbește despre alegerile din aprilie și se încearcă negocierile dintre reprezentantul SUA Zalmay Khalilzad și reprezentanții talibanilor privind o posibilă pace care se așteaptă să continue în ianuarie, după trei întâlniri în acest an.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro