Sari direct la conținut

Primarul din Voluntari, Florentin Pandele, achitat definitiv de instanta suprema

HotNews.ro

Florentin Pandele, primarul orasului Voluntari, a fost achitat definitiv miercuri de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul in care era acuzat de procurorii DNA ca a eliberat o autorizatie falsa pentru construirea ansamblului rezidential ‘Athos’, relateaza Agerpres.

De asemenea, instanta a achitat alte cinci persoane trimise in judecata in acest dosar: Cristian Iosif Moscu, arhitect-sef al Directiei Urbanism din cadrul Primariei orasului Voluntari, Carmen Nicoleta Serban, secretar general al Primariei Voluntari, Oguz Yilman, Liliana Filip, director general la SC Real Construction Companies Group SA, Gheorghe Florea.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul declarat de procurorii DNA si a mentinut deciziile de achitare date de Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit DNA, in cursul anului 2007, Oguz Yilmaz a achizitionat de la Gheorghe Florea, contra sumei de 320.000 de euro, un teren in orasul Voluntari, in scopul de a construi ansamblul rezidential ‘Athos’, prin intermediul firmei inculpatilor Oguz Yilaz si Liliana Filip, SC Real Construction Companies Group SA.

Procurorii sustin ca Yilmaz, cu complicitatea Lilianei Filip, i-a oferit lui Gheorghe Florea suma de 180.000 de euro pentru a interveni pe langa functionari din Primaria Voluntari in vederea obtinerii certificatului de urbanism si a autorizatiei de construire pentru ansamblul rezidential ‘Athos’.

In urma demersurilor efectuate de Gheorghe Florea, Primaria Voluntari a emis certificatul de urbanism pentru proiectul rezidential ‘Athos’ – Voluntari.

‘La data de 25 septembrie 2007, inculpatul Florentin Pandele, in calitate de primar al orasului Voluntari, impreuna cu subordonatii sai, inculpatii Carmen Nicoleta Serban, secretar al primariei si Cristian Iosif Moscu, arhitect sef al primariei, au eliberat, in fals, autorizatia de construire pentru ansamblul rezidential ‘Athos’, confirmand in mod nereal in continutul acestui act administrativ ca sunt indeplinite conditiile cerute de lege. Cu toate ca, in aceeasi zi, emitentii actului au revocat acest act administrativ (modalitate neprevazuta de lege), el a intrat, totusi, in posesia inculpatilor Yilmaz si Filip care au demarat lucrarile de construire imediat, in octombrie 2007. Astfel, au incheiat circa 60 de antecontracte de vanzare-cumparare pentru apartamente din ansamblul rezidential ‘Athos’, incasand aproximativ 5.000.000 de euro’, sustin anchetatorii.

DNA mentiona ca, in acest timp, functionarii Primariei Voluntari implicati in emiterea acestui inscris nu au facut niciun demers pentru a se respecta legalitatea in privinta construirii ansamblului rezidential, primul demers de acest fel fiind realizat abia dupa inceperea cercetarilor in cauza.

‘Pentru ca inculpatii Yilmaz si Filip sa poata obtine avizele ce lipseau la momentul emiterii autorizatiei de construire, inculpatii Pandele, Serban si Moscu au emis in fals un nou document intitulat ‘anexa la certificatul de urbanism’, omitand sa il dateze si sa il inregistreze. In perioada noiembrie – decembrie 2007, inculpatii Yilmaz si Filip au folosit acest nou inscris falsificat pentru a solicita avizul de mediu de la Agentia de Mediu Bucuresti si pentru a obtine avizarea Planului Urbanistic Zonal de catre Consiliul Judetean Ilfov’, se arata in acuzarea DNA.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro