Sari direct la conținut

Prin vulcan, inainte! 30 de ore de la Budapesta la Londra

Jeopardy

Trebuia sa fie o calatorie de 24 de ore. Plecare de la Londra (Luton) miercuri seara la 19.55 catre Budapesta. Cateva intalniri joi si intoarcerea la 17.45 de la Budapesta si inapoi la Luton la 19.30 joi seara. Masina lasata la parcarea aeroportului si intr-o ora sa ajung acasa.

Nu a fost sa fie asa. Vulcanul islandez mi-a incurcat planurile.

Am fost alertat de joi dimineata ca o sa fie probleme la aeroporturile din nordul Marii Britanii. Am suspectat ceva mai grav, asa ca mi-am schimbat planurile: intoarcerea la 17.45 catre Bruxelles, apoi Eurostarul pana la Londra.

In taxiul catre aeroportul de la Budapesta am aflat ca aeroportul de la Bruxelles este inchis.

Asa ca am schimbat planul: avion pana la Munchen, tren de noapte pana la Paris si de acolo sa ma descurc. La Eurostar nu mai erau bilete.

Am aterizat la Munchen la timp: 20.30, taxi pana la gara (53 de euro). La gara 3 ghisee deschise, 3 cozi in pur stil romanesc, adica 15 persoane pentru fiecare ghiseu, normal, la ghiseul meu era miscarea cea mai lenta. Dupa vreo 40 de minute de stat la coada, la 22.00 se inchid ghiseele in fata celor vreo 50 de persoane care stateau la coada. Fara explicatii, fara sa ne fi avertizat cineva, fara sa ne fi oferit cineva de la DB (CFR-ul german) vreo explicatie. Sa nu mai aud de organizare nemteasca. Sau de serviciu clienti. La capitolul asta au fost zero.

Asa ca mi-am luat inima in dinti si am incercat la casele automate unde nu mergea optiunea in alte limbi decat germana. Noroc cu un student care avea aceeasi destinatie si care a fost amabil si m-a ajutat.

Citeste textul integral si comenteaza pe blogul lui Emil Stoica.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro