Sari direct la conținut

Protestele violente de strada continua in China

HotNews.ro

Protestele violente incepute saptamana trecuta in China au continuat si in ultimele zile. Un conflict a izbucnit in orasul Zengcheng, situat la 60 km de Hong Kong. Martorii spun ca totul a inceput de la tratamentul dur aplicat de fortele de securitate asupra unei vanzatoare ambulante care era gravida. Autoritatile locale au anuntat ca in conflict au fost implicate cateva sute de persoane, in timp ce rapoartele neoficiale vorbesc de zeci de mii de protestatari, anunta CNN.

O ciocnire a avut loc saptamana trecuta in Lichuan, dupa ce un fost politician local a murit in inchisoare. Ran Jianxin era acuzat de luare de mita, iar cazul sau era inca in investigare. Locuitorii din Lichuan cred insa ca Jianxin era nevinovat si a fost ucis pentru ca nu a vrut sa accepte cooperarea cu alti reprezenentanti ai autoritatilor care erau corupti.

Si veteranii militari au protestat la Ministerul Cailor Ferate din Beijing, pentru ca initial le-au fost promise locuri de munca, iar acum le sunt refuzate. Desi toate aceste conflicte sunt de natura locala, autoritatile le trateaza cu duritate maxima de teama unor rascoale de tipul celor din Egipt, Libia sau Yemen.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro