Sari direct la conținut

RCS-RDS s-a razboit cu ingroparea cablurilor. In urma luptelor, au ramas transeele

Subiectiv

Stim cu totii, televiziunea prin cablu a revolutionat Romania mai ceva decit rasturnarea lui Ceausescu din fruntea tarii. Revolutia continua, in materie de cablu, prin trecerea la digital, HD, 3D si, cum altfel?, prin ingroparea cablurilor. Cam ce-a facut RCS&RDS in urma cu vreo luna de zile in unele zone din Bucuresti. Bucuria locuitorilor dar, in acelasi timp, spre nefericirea lor, pacostea care le-a picat pe cap proprietarilor de autoturisme.

In zona Iancului, de exemplu – sectorul 2, pentru a fi mai exacti -, baietii de la RCS&RDS au pus miinile pe lopeti si au sapat santuri prin gradinile de flori. Au pus miinile pe pick-hammere si au gaurit stradutele din spatele blocurilor. Si au pus miinile pe cabluri si le-au ingropat. In urma lor, vorba lui Ludovic al XV-lea, potopul. Ma rog, impropriu spus “potopul”. In cazul lor, santurile.

Adincimea medie a unui astfel de “transeu” este de 8 centimetri. Adincimea maxima? In jur de 12-14. Suficient cit sa nu ramii fara praguri sau, mai grav, sa-ti pice scutul, dar suficient cit sa-ti puna la incercare suspensiile. La viteza mica, mai treaca-mearga, dar daca indraznesti sa circuli cu 30-ul regulamentar, ferice de tine!, posesor de masina care vei lua calea service-ului la un moment dat.

Citeste textul integral si comenteaza pe blogul lui Alex Mihaileanu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro