Sari direct la conținut

Reprezentant al moscheei concediat din cauza unor fotografii de la un concurs de culturism

HotNews.ro
moschee, Foto: YouTube
moschee, Foto: YouTube

Ibrahim al-Masri și-a pierdut slujba de muezin șef (n.r. musulman însărcinat să anunțe din minaret ora fiecăreia dintre cele cinci rugăciuni rituale zilnice) al Moscheei Al-Jazzar, după ce oficialii locali au văzut fotografii cu el de la campionatul de culturism din 2017, potrivit Reuters.

„Fiecare sport impune un anumit tip de îmbrăcăminte. Fotbalul are un anumit tip de echipament, la fel tenisul sau înotul. Același lucru este valabil și pentru cei care practică culturism”, a spus Masri.

„N-am crezut niciodată că se va întâmpla asta pentru că știu că Israelul este o țară democratică și dacă cineva face o greșeală, se pot găsi soluții”, a adăugat el. „Dar nu este corect să repari o greșeală făcând o altă greșeală.” Aproximativ 20% dintre cetățenii israelieni sunt arabi.

Moscheele și alte instituții religioase ne-evreiești sunt supravegheate de oficialii locali care sunt în subordinea Ministerului de Interne.

Un purtător de cuvânt al ministerului a declarat că Masri „a fost demis în conformitate cu regulamentul în vigoare”, dar a refuzat să dea detalii suplimentare despre acest caz. Reprezentanții moscheei au refuzat, de asemenea, să comenteze situația.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro