Sari direct la conținut

Serghei Ivanov: "Securitatea europeana lasa mult de dorit. Cerem Statelor Unite sa cerceteze proiectul tratatului de securitate europeana"

HotNews.ro

Rusia este pregatita sa coopereze cu SUA pentru realizarea unui nou tratat de securitate europeana, a declarat luni vicepremierul Serghei Ivanov, citat de Ria Novosti.

„Consolidarea securitatii europene este in interesul ambelor tari. Suntem gata sa cooperam cu colegii nosri americani cu privire la activitatea practica a unui nou tratat de securitate europeana”, a declarat acesta.

Rusia a publicat un proiect al tratatului de securitate europeana pe 29 noiembrie 2009, dar secretarul de stat american Hillary Clinton a declarat ca un astfel de tratat nu este necesar.

Pozita sa a fost sustnuta de care Secretarul General al NATO Anders Fogh Rasmussen, care a afirmat in repetate randuri ca Occidentul nu reprezinta o amenintare pentru Rusia si ca garantiile de securitate suplimentare sunt absurde.

Reprezentantul NATO este convins ca exista deja suficiente documente care asigura securitatea euro-atlantica, iar eventualele conflictele ar putea avea loc numai daca unele tari nu sunt de acord cu principiile stabilite in aceste documente.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro