Sari direct la conținut

Starea generală a lui Florin Piersic "se ameliorează ușor". Ultimele informații transmise de medici

HotNews.ro
Florin Piersic, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Piersic, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ultimele date transmise luni de către medici arată că Florin Piersic este „într-o stare generală care se ameliorează ușor”. Amintim că actorul este internat de joia trecută la Spitalul „Foișor” din București, unde a fost transferat de la Institutul „Balș”, în stare gravă, în urma unui sepsis cu punct de plecare de la proteza la genunchi, care între timp i-a fost înlăturată.

„Evaluarea domnului Florin Piersic, realizată în această dimineață de către echipa medicală, prezintă o situație staționară. Starea generală a pacientului se ameliorează ușor”, a transmis luni managerul interimar al Spitalului „Foișor”, dr. Șerban Dragosloveanu.

Cu o zi în urmă, Spitalul „Foișor” a transmis că Piersic „prezintă o ameliorare a stării generale, concomitent cu procesul de normalizare a indicatorilor biologici și de evoluție favorabilă a plăgii operatorii”. „Pacientul se mobilizează și prezintă un tonus psihic bun”, se preciza în comunicatul de presă transmis duminică de către reprezentanții spitalului.

Sâmbătă, spitalul preciza că Florin Piersic „este cooperant și s-a ridicat în picioare la marginea patului după mai multe săptămâni”.

Piersic, vizitat de Ciolacu și Rafila

Duminică, Florin Piersic a fost vizitat la spital de către premierul Marcel Ciolacu și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Cel din urmă a precizat că actorul prezintă o stare de spirit pozitivă și continuă tratamentul cu antibiotice.

„Mă bucur că are o stare de spirit pozitivă. Este o evoluţie pe care o aşteptăm cu toţii. Sperăm că într-un timp relativ scurt o să ajungă nu neapărat să îşi reia activitatea dar să aibă o viaţă apropiată de normal. Continuă tratamentul antibiotic în mod evident. Nu urmează decât să se întâmple o monitorizare a pacientului. La un moment dat, sigur, că acolo intervenţia aceea trebuie să se încheie – intervenţia chirurgicală din punct de vedere al plăgii operatorii – şi să vedem în continuare paşi pe care îi indică echipa medicală multidisciplinară. După cum ştiţi există cardiolog, anestezist, infecţionist şi medicii de la ortopedie care îl îngrijesc foarte bine”, a spus Rafila, citat de Agerpres.

Întrebat dacă se pune problema unui transfer al actorului în următoarele 48 de ore, Rafila a răspuns: „Nu, nu cred”.

Florin Piersic, diagnosticat cu sepsis

Actorul Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat, joi, la Spitalul Foișor din Capitală, de la Institutul Matei Balș. Starea generală a actorului, la momentul internării la Foișor, era „gravă, în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi”, au anunțat reprezentanții spitalului, într-un comunicat de presă.

Florin Piersic a fost internat, inițial, în secția de Terapie Intensivă a spitalului, iar ulterior a fost operat la genunchi, pentru extragerea protezei care devenise sursă de infecție.

Foișor, al patrulea spital unde Florin Piersic ajunge în mai puțin de o lună

Foișor este al patrulea spital unde Florin Piersic a ajuns în mai puțin de o lună. Problemele au început la mijlocul lunii aprilie, când actorul a ajuns la Spitalul Militar din Cluj. Pe 29 aprilie, el a fost transferat la Institului Inimii din Cluj. Pe 7 mai, medicii clujeni au decis să îl transfere pe Piersic la Institutul Matei Balș din București.

Medicii de la Institutul Inimii din Cluj afirmă că actorul avea deja septicemie în momentul în care a ajuns în unitatea medicală.

Infecția actorului a pornit, cel mai probabil, de la o branulă sau de la o perfuzie, au mai spus medicii clujeni de la Institutul Inimii, într-o conferință de presă care a avut loc miercurea trecută.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro