Sari direct la conținut

Subiectiv.ro: Politia Centrului Vechi externalizeaza gorilelor de pe Lipscani serviciul "pumni si picioare"

Subiectiv

„Cititi, va rog, ce se intimpla cind politistii din Centrul Vechi fac intelegeri cu gorilele de la circiumile de pe Lipscani, ca sa nu-si ia ei capace de la clientii mai ai dracului care nu lasa o spaga de trei lei ospataritei. Caci cazul e demn de bagat in antologia prostiei politiei romane. Sa si explicam, deci, pe scurt, cum sta treaba”, scrie Alex Mihaileanu, pe blogul lui.

Citeste aici relatarea spumoasa a ‘actorului’ acestui incident.

Nişte băieţi sînt luaţi pe sus de gorilele din Oktoberfest pe motiv că n-au lăsat bacşiş, sînt duşi la sediul Poliţiei Lipscani – adică locul de pierdut vremea pe bani publici al băieţilor sînt acum sînt mari organe (de ordine, evident) – şi bătuţi. De către gorilele cîrciumei, să ne-nţelegem. Cu lumina stinsă, că de-afară se uitau alţii, pe geam. Printre ei, un jurnalist. Care îi întreabă ce s-a întîmplat, care e înjurat şi trimis la plimbare, care le explică definiţia domeniului public şi care, în consecinţă, îşi ia o gaşcă de bocanci peste coaste. Tot de la gorile, cu băieţii în uniforme admirînd mama de bătaie pe care o încasează prostul care-a îndrăznit să se bage în seamă.

Eu sînt un norocos, n-am avut parte de tablagii cu creierul cît un miez de nucă. Dar nu e normal ca nişte oameni plătiţi să protejeze cetăţenii să lase nişte gorile fără minte să dea şuturi cui apucă. Tu, ca instituţie a statului, care ai obligaţia legală de a proteja cetăţenii, ai şi obligaţia să îi instruieşti pe ameţiţii cu caşchete care-şi îngălbenesc chiloţii de frică să nu se ia de ei unul care are mai mult de 90 de kile.

Reacţii stupide precum asta (sorry, dude, n-ai dreptate, eşti complet pe lîngă la faza asta, oricît de drag mi-ai fi) nu sînt OK. Nu e OK să accepţi ca, într-o ţară suficient de coruptă ca România, în care nici măcar Poliţia n-are încredere în poliţie, să spui că tre’ să nu te bagi, că altfel ţi-o iei pe coajă. Dimpotrivă, tocmai într-o ţară ca asta ai tot dreptul să scoţi mobilul şi să filmezi şi să dai la ştiri. Tocmai pentru ca cimpanzeii care-au terminat seralul să nu mai aibă drept de a hotărî ce gorile pot să bată pe cine au chef, după cum îi taie singurul neuron care le înoată stingher prin bocanci.

Nu, nu e OK ca nişte lepre plătite din banul public să nu se bage, cînd rolul lor e tocmai acela de a aplana orice situaţie cu potenţial de pumni şi picioare în coaste. Nu de alta, dar cînd o să ajungi să rămîi fără dinţi din cauză că o gorilă ţi i-a scos cu pumnul în faţa miliţienilor, tu o să urli despre “brutalitatea poliţiei.” Care nici măcar nu e poliţie, ci o adunătură de golani.

UPDATE: Din cauza unei confuzii, am priceput greşit că era vorba de Poliţia Locală. Îmi cer scuze. E chiar mai grav. E vorba de Poliţia Română.

Comenteaza pe Subiectiv.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro