Sari direct la conținut

Summitul G8: Obama si Putin vor organiza un summit ruso-american la Moscova / Cei doi lideri sunt "prudent optimisti" cu privire la problema nucleara iraniana 

HotNews.ro

Presedintele american Barack Obama si omologul sau rus, Vladimir Putin, au convenit luni sa organizeze un summit ruso-american bilateral in perioada 3-4 septembrie la Moscova, au anuntat intr-o declaratie comuna, dupa o intalnire pe marginea summitului G8, informeaza AFP.

„Pentru a consolida natura constructiva a relatiei noastre vom mentine contacte la nivel inalt si vom organiza un summit SUA-Rusia chiar inainte de G20”, au declarat presedintii.

Statele Unite si Rusia sunt „prudent optimiste” cu privire la problema nucleara iraniana, dupa alegerea noului presedinte, Hassan Rohani, sustine Barack Obama.

Vladimir Putin a subliniat ca cele doua state nu au renuntat la proiectul conferintei de pace privind Siria. „Desi opiniile noastre sunt diferite, ne dorim sa punem capat violentelor din Siria. Am convenit sa incurajam partile sa vina la masa negocierilor”, a completat presedintele rus.

Summitul G8 se desfasoara intre 17 si 18 iunie in Marea Britanie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro