Sari direct la conținut

Utile: Insomnie: alimente pe care să nu le consumi înainte de culcare; Ce nu trebuie să faci niciodată înainte de a lua masa; Beneficiile consumului de bere pentru flora intestinală

HotNews.ro
utile, Foto: Colaj foto
utile, Foto: Colaj foto

Insomnie: alimente pe care să nu le consumi înainte de culcare. Cu siguranţă dacă ai poftă de un desert, vei da iama în raftul cu ciocolată. Ciocolata neagră este mai sănătoasă decât o felie de cheesecake, dar poate fi o ”ameninţare” înainte de culcare, iar asta pentru că este bogată în polifenol şi este o sursă de cofeină. Regula este aceea de evit înainte de culcare băuturile care conţin cofeină, precum ceaiul negru sau verde şi cafeaua, cât şi alimentele care conţin acest ingredient şi care îngreunează somnul. Alternativa ideală ar putea fi sucul de merişoare şi nucile. Ambele produc melatonină şi ajută la reglarea somnului, scrie CSID.

Ce nu trebuie să faci niciodată înainte de a lua masa. Nu lua antiinflamatoare. Aspirina, paracetamolul și alte pastile antiinflamatoare nu ar trebui niciodată luate pe stomacul gol. Nu doar că nu sunt eficiente, ci produc probleme gastrice. Sfat! Dacă totuși este necesar, înlocuiește apa cu lapte. Nu bea cafea pe stomacul gol. Cafeaua poate avea urmări grave asupra sistemului digestiv. Toată acea cafea va duce la producerea de acid în stomac care, dacă nu aţi mâncat, va irita mucoasa stomacului şi va provoca indigestie şi arsuri. Acest lucru se întâmplă şi în cazul consumului de cafea decofeinizată, scrie Click.

Beneficiile consumului de bere pentru flora intestinală. Conform unui studiu realizat anul trecut în cadrul Institutului de Ştiinţă şi Tehnologie a Alimentaţiei şi Nutriţiei al Consiliului Superior de Cercetare Ştiinţifică din Spania, consumul moderat de bere ar putea duce la o mai mare diversitate a florei intestinale. Studiul, realizat în Europa, pe un eşantion de 395 de subiecţi sănătoşi, a analizat cantitatea şi frecvenţa consumului, activitatea fizică desfăşurată, alimentaţia şi starea generală de sănătate. Flora intestinală este reprezentată de totalitatea microorganismelor vii care se găsesc în aparatul digestiv. Printre funcţiile sale numeroase, se evidenţiază protejarea sistemului imunitar, care exercită un efect de barieră şi ajută la combaterea agresiunilor altor microorganisme, pentru a păstra integritatea mucoasei intestinale, potrivit Descopera.

De ce masajul scalpului ajută părul să fie sănătos. Unele studii confirmă faptul că masajul propriu-zis, cu sau fără o loțiune specială, efectuat timp de câteva săptămâni, mărește faza de creștere a părului. Prin urmare, poate avea ca rezultat, un păr mai puternic, cu un fir mai gros. Masajul scalpului relaxează mintea și ajută la înlăturarea stresului. Poate fi un ajutor pentru a preveni alopecia (chelia). Folosind soluții speciale pentru masaj, stimulezi circulația sanguină a pielii epicraniene, mărind cantitatea de oxigen și nutrienți necesari rădăcinii firului de păr. Masajul scalpului poate favoriza și îmbunătăți penetrarea substanțelor active aplicate înainte și/sau după masajul propriu-zis; Îmbunătățește și reactivează microcirculația la nivelul scalpului, potrivit Unica.

Recapătă-ţi tinereţea! Cele mai eficiente tratamente antirid. Ridurile nu iartă nicio persoană. Mai devreme sau mai târziu, în funcţie de genă şi de stilul de viaţă al fiecăruia, ele apar pe chipurile noastre. Unii spun să le purtăm cu demnitate pentru că ne spun povestea vieţii. Alţii văd în ele doar semnul trecerii anilor, al pierderii tinereţii şi frumuseţii. Unul dintre cei mai importanţi factori în îngrijirea tenului este demachierea zilnică, dimineaţa şi seara, fie cu apă micelară (pentru femeile care se grăbesc), fie cu un demachiant şi o loţiune tonică adecvată tipului de ten. La fel de important pentru sănătatea şi vitalitatea pielii este exfolierea acesteia o dată pe săptămână. Odată îndepărtat stratul cornos, pielea devine mai elastică, mai strălucitoare şi implicit mai tânără, potrivit Click.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro