Sari direct la conținut

VIDEO Captivi in trafic: doua ore pe ruta Piata Sudului – Piata Unirii

HotNews.ro

Sute de mii de bucuresteni au fost captivi in ambuteiajele create in intersectii si pe bulevarde din cauza grevei de la Metrou. Cei care au ales RATB-ul au avut de infruntat inghesuiala si calatoriile interminabile. Asa s-a intamplat la Piata Sudului, unde mii de calatori s-au imbrancit pentru a prinde un loc in tramvai, autobuz sau troleibuz. Astfel ca marti dimineata o cursa de la Piata Sudului pana la Piata Unirii a durat doua ore, desi in mod normal nu dureaza mai mult de jumatate de ora.

8:10 Piata Sudului

La gura de Metrou flutura afisul cu „Greva Generala”. In statiile de tramvai si autobuz sute de bucuresteni asteapta sa se inghesuie pentru a ajunge la munca. In statia Oltenitei, un cuplu face pronosticuri. „Cred ca facem mai bine de o ora. Asta e, o sa sun ca nu ajung”, spune barbatul. Trec 15 minute, cei doi se dau batuti cand vad autobuzele 313 si 312 ticsite. „N-are rost, hai sa luam un taxi”, spune femeia.

8:20 Piata Sudului

Incep injuraturile la adresa lucratorilor de la Metrou. „Ai vazut? Ne cer sa fim solidari cu ei. Nu le e rusine de hoti. Au salarii de peste 30 de milioane”, spune o femeie. Toata lumea adreseaza cuvinte calde la adresa celor de la Metrou. O alta femeie le ia apararea. „Bine fac, asa va trebuie daca l-ati votat pe Basescu”. Un barbat ii raspunde: „Astia cu greva sunt de-ai tai, de-ai lu’ Iliescu”

8:30 Piata Sudului, statia Oltenitei

Apare si primul troleibuz in care pare ca mai incap doi-trei oameni. Toata lumea se napusteste spre usile masinii. Din troleu coboara cateva persoane: „N-are rost, mai bine pe jos”. Troleul porneste, dar dupa cateva zeci de metri se opreste. Apoi incepe un fel de dans mecanic: un metru in fata, pauza cinci minute.

9.20 Calea Vacaresti

In acelasi ritm, masina ticsita ajunge la urmatoare statie, unde jumatate din calatori coboara. „Mai bine pe jos ca si asa se duce ziua si cand ajungem la munca trebuie sa ne intoarcem. Sa-i ia dracu cu tot cu greva lor!”, vocifereaza o femeie care coboara din troleu sub privirile plictisite ale unei haite de caini comunitari.

9.45 Palatul Copiilor

La radio, crainicul anunta vesel: „Bucurestiul este blocat. In Berceni, Militari si in zonele centrale intersectiile sunt blocate”. Un barbat bate in geamul soferului: „Deschide sa urc si eu”. „Pai oricum nu mergem nicaieri”, ii spune soferul. „Nu-i nimic, am niste carti, mai stau jos si citesc”

10: 00 Parcul Tineretului

Pe partea opusa autobuzele stau in coloana. „E incredibil, asa ceva nu am mai prins. Totul e blocat. O cursa normala dureaza 1 ora. La prima cursa am facut o ora jumatate dus, adica trei ore dus-intors, din cate vad asta o sa fie de doua ore. Noroc ca am mancat doua gogosi”, spune soferul troleibuzului. Explica celor din autobuz ca toata flota RATB a fost pusa in miscare, dar degeaba. „Toti si-au luat masinile si acum se blocheaza orice intersectie, si nici politisti nu sunt in intersectii. Noroc ca nu ploua, ca altfel era jale”, mai spune soferul

10:05 Bulevardul Tineretului

Troleibuzul scapa de intersectia de la parcul Tineretului. Se largeste soseaua si se inainteaza mai usor. Pe partea opusa insa, masinile stau incremenite. Troleibuzul se opreste, a ramas fara curent. „Sunt prea multe pe linie si nu rezista reteaua”, explica soferul.

10:20 Piata Unirii

Masina ajunge la capat de linie. Cei cativa calatori care au rezistat calatoriei de doua ore coboara. Soferul se uita la ceas si isi face griji: „La 13.00 ar trebui sa ies, dar daca o tine tot asa, cine stie pe la cat scap”. Gurile de Metrou de la Piata Unirii sunt vizitate de cativa bucuresteni grabiti: ” A’ dracului si astia, au inchis tocmai acum”, spune un barbat care incearca sa intre la Metrou.

UODATE 2 : florin, un cititor hotnews.ro ne-a semnalat un alt clip video legat de traficul din Bucuresti.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro