Sari direct la conținut

VIDEO Mircea Geoana isi face reclama pe muzica din Piratii din Caraibe. Basescu-Arhimede: Dati-mi un vot si voi scutura Parlamentul

HotNews.ro

Candidatii la alegerile prezidentiale si-au inceput campania pe Internet cu clipuri si spoturi video. Mircea Geoana isi atrage alegatorii intr-un spot in care se autointituleaza hotarat si inteligent. Muzica este o piesa de pe coloana sonora a filmului Piratii din Caraibe. Tot pe Internet referendumul pentru reformarea Parlamentului propus de Traian Basescu este promovat de un clip video al carui personaje sunt niste omuleti vezi, cateva mere rosii si un vierme. Pe site-ul de campanie basescu.ro, presedintele este caricaturizat in chip de Arhimede.

  • Crin Antonescu si-a creat o televiziune pe Internet si a promis ca va raspunde fanilor sai saptamanal, dar a uitat intre timp. Kelemen Hunor nu a uitat nici el ca inainte de a fi candidat la presedintie a fost si blogger si a inceput campania cu un clip prin care isi invita alegatorii sa participe la un concurs al carui premiu este un iPhone.

Mircea Geoana este prezent pe Internet cu spoturi de campanie si virale. In spotul oficial, Geoana incearca sa convinga electoratul ca el este: hotarat, inteligent, capabil, familist si lider. Pentru a motiva simpatizantii, creatorii clipului electoral au ales drept fundal sonor una din piesele care a servit drept coloana sonora in filmul Piratii din Caraibe. Piesa inclusa pe soundtrack-ul filmului Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl se numeste Barbossa Is Hungry (Barbarossa este infometat). Piesa a fost creata de catre Hans Zimmer.

Vezi mai jos spotul lui Mircea Geona

Vezi aici si secventele din Piratii din Caraibe- fundal sonor Barbossa Is Hungry

Pe YouTube a aparut deja si varianta contrafacuta a clipului. Astfel ca, pe imagini, un utilizator i-a atasat lui Geoana alte definitii astfel in loc de inteligent pe imagini apare, spre exepmplu, prostanac.

Mesajele de campanie ale liderului PSD au fost traduse de organizatia de tineret in clipuri in care unii danseaza iar altii fac jonglerii cu bicicletele. Organizatia de tineret a PSD ii face campanie lui Mircea Geoana printr-un turneu national intitulat beredbecool

Vezi mai jos cum danseaza membrii TSD pentru Geoana

Omuletii verzi, merele rosi si viermele

Basescu-Arhimede
Basescu-Arhimede
Foto: basescu.ro

Traian Basescu are doua site-uri activate pentru aceasta campanie: Basescu.ro si basescupresedinte.ro. Primul site contine un manifest pentru proiectul de reformare a Parlamentului. Pe aceasta pagina este postata si o caricatura in care presedintele este asociat cu Arhimede, fiind parafrazat astfel: „Dati-mi un vot de sprijin si voi scutura Parlamentul”.

In schimb, pe site-ul basescupresedinte.ro gasim chiar un spot prin care alegatorii sunt indemnati sa mearga la vot si sa voteze la referendumul prin care presedintele propune Parlament unicameral si miscorarea numarului de parlamentari la 300. In clip, parlamentarii sunt omuleti verzi care consuma mere rosii, merele reprezentand bugetul pe care il consuma anual. Spotul se termina cu un vierme strivit de o mana hotarata:)

Vezi mai jos clipul

Spotul si campania sunt asumate de Institutul de Studii Populare

Ca in fiecare campanie pe internet, in special pe YouTube au aparut si clipurile care parodiaza candidatii. Pentru Traian Basescu au fost create doua astfel de clipuri video. Acestea au fost postate pe canalul YouTube nustatiacasa

Unul din spoturi, care poate fi urmarit mai jos, suprapune imagini cu sloganele de campanie ale presedintelui, Vreau o Romania a bunului simt si Atitudinea care schimba Romania cu citate celebre ale lui Traian Basescu.

Antonescu si-a facut televiziune pe net pentru popor

Crin Antonescu nu s-a multumit cu un simplu canal pe YouTube si-a creat un canal de televiziune: CrinTv . Echipa de campanie a postat clipuri electorale, imagini de la intalnirile cu simpatizantii si inregistrari ale emisiunilor tv unde a participat candidatul PNL. Crin Antonescu a inregistrat un material video in care promitea fanilor sai ca va comunica si le va raspunde saptamanal la intrebari prin intermediul canalului tv. A uitat s-o faca.

Clipul Crin Antonescu: un mesaj pentru tine

Un iPhone de la Kelemen Hunor

Si candidatul UDMR, Kelemen Hunor s-a lansat in spatiul multimedia cu clipuri video. Echipa de campanie a candidatului maghiar ii momeste pe viitorii votanti cu un concurs si cu un clip. In materialul video, un personaj anonim se plimba prin sediul de campanie intreband pe fiecare dintre cei prezenti daca iPhone-ul din mana nu le apartine. In final, unul dintre sefii de campanie ne dezvaluie ca iPhone-ul este premiul pe care il poate castiga cel care va crea cel mai interesant afis de campanie pentru Kelemen Hunor.

Clipul, care este exclusiv in limba maghiara, poate fi vizualizat mai jos

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro