Sari direct la conținut

VIDEO ​Protestele vestelor galbene au ajuns și în Taiwan

HotNews.ro
protest Taiwan, Foto: Colaj foto
protest Taiwan, Foto: Colaj foto

Inspirați de mișcarea franceză a vestelor galbene care a durat câteva săptămâni, oamenii din Taiwan au ieșit în stradă să protesteze împotriva sistemului fiscal.

Susținătorii Ligii pentru Reformele Fiscale și Juridice din Taiwan, îmbrăcați cu veste galbene, au început protestul în fața biroului prezidențial din Taipei.

Purtătorul de cuvânt al ligii a declarat pentru CNN că marșul a avut drept scop determinarea guvernului taiwanez să facă sistemul fiscal mai transparent.

Grupul a protestat, de asemenea, în fața Ministerului Finanțelor, pentru ceea ce consideră o politică inechitabilă de percepere a impozitelor și pentru întârzierea punerii în aplicare a regimului de scutire de taxe.

Liga pentru Reformele Fiscale și Juridice din Taiwan a fost înființată în 2016 și de atunci au existat o serie de proteste împotriva guvernului dar aceasta a fost prima dată când au purtat veste galbene.

„Am fost atinși de mișcarea franceză și am decis să mergem pe străzi cu veste de culoare galbenă”, a declarat purtătorul de cuvânt. „Sperăm că Tsai Ing-wen (n.r. președintele taiwanez) va asculta nemulțumirile oamenilor și va acorda concesii la fel ca și Emmanuel Macron”.

El a mai declarat că impozitarea „nedreaptă” a împiedicat întreprinderile străine să investească pe insulă. Următorul protest al ligii se va desfășura sâmbătă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro