Sari direct la conținut

Imagini din satelit. Ucraina spune că a distrus un depozit rusesc de drone din Krasnodar

HotNews.ro
Ucraina susține că imagini din satelit arată distrugerea unui depozit rusesc folosit pentru a lansa drone de fabricație iraniană și pentru a antrena cadeți, relatează BBC. Fotografiile, publicate de Marina Ucrainei, ar veni să confirme informațiile cu privire la o explozie masivă în apropierea unui aerodrom rusesc din regiunea Krasnodar.
Depozite rusesti din Krasnodar care ar fi fost distruse de Kiev / Captura foto Planet Lab via X (Twitter)
Depozite rusesti din Krasnodar care ar fi fost distruse de Kiev / Captura foto Planet Lab via X (Twitter)

Moscova nu a comentat încă informațiile, dar a spus că a doborât o serie de drone în regiune vineri.

Oficialii marinei din Kiev au declarat că un număr de instructori și cadeți care învățau să opereze dronele Shahed fabricate de Iran au fost uciși în urma atacului, despre care au spus că a avut loc vineri, relatează BBC.

Într-o postare pe Telegram, oficialii marinei de la Kiev au spus că operațiunea a fost planificată și desfășurată în parteneriat cu agențiile de informații ucrainene.

Baza se află la Marea Azov, vizavi de orașul ucrainean ocupat Mariupol, au arătat date de la Planet Labs – compania americană care a surprins imaginile.

„Noi imagini din satelit confirmă distrugerea în noaptea de 21 iunie a instalațiilor de depozitare a Shahed-136/Geran-2 și pregătire, a clădirilor de antrenament, punctelor de control și comunicații ale acestor UAV-uri situate pe teritoriul Krasnodar”, au scris oficialii navali într-o postare pe Facebook.

Fotografiile postate pe rețelele de socializare păreau să arate două depozite mari despărțite de un drum care merge de la nord la sud pe 11 aprilie. Fotografiile ulterioare făcute sâmbătă au arătat că unul dintre depozite este complet distrus, celălalt având avarii semnificative.

Rusia a declarat vineri că a doborât 114 drone în timpul unui atac ucrainean asupra rafinăriilor de petrol și a țintelor militare din sudul țării. Oficialii au spus că o persoană a fost ucisă din cauza căderii de resturi de drone, dar nu au menționat atacul asupra bazei de drone.

Sâmbătă, oficiali ruși instalați în Crimeea ocupată au declarat că cinci persoane, inclusiv doi copii, au fost ucise într-un atac ucrainean cu rachete pe o plajă din peninsulă, iar alte 120 rănite de fragmente de rachetă în apropierea orașului Sevastopol.

INTERVIURILE HotNews.ro