Sari direct la conținut

VIDEO Armata ucraineană a respins un atac masiv cu tancuri al rușilor în apropierea orașului strategic Pokrovsk

HotNews.ro
VIDEO Armata ucraineană a respins un atac masiv cu tancuri al rușilor în apropierea orașului strategic Pokrovsk
Armata rusă a lansat un atac cu tancuri în direcția Pokrovsk, FOTO: Captură de ecran

O înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare arată cum forțele ucrainene au reușit să respingă un atac pe scară largă lansat de ruși cu tancuri în direcția Pokrovsk, orașul strategic din regiunea Donețk pe care trupele Moscovei încearcă să îl cucerească de ceva timp.

„Războinicii Brigăzii Prezidențiale au respins un atac rusesc masiv în direcția Pokrovsk și au transformat tancurile rusești în fier vechi”, notează ministerul ucrainean al apărării în mesajul care însoțește înregistrarea pe care a publicat-o pe contul său de „X”.

Înregistrarea video arată cum coloana de tancuri rusești a fost distrusă cu o combinație de tiruri de artilerie și atacuri cu drone kamikaze, analistul militar Rob Lee notând pe pagina sa de „X” că reușita aparține Batalionului Separat cu Destinație Specială din cadrul Brigăzii Prezidențiale a Ucrainei.

Această unitate de elită aflată în subordinea directă a președintelui Volodimir Zelenski a fost desfășurată în cursul războiului în mai multe locuri „fierbinți” ale frontului.

Forțele ucrainene continuă să respingă asalturile rusești în direcția Pokrovsk

Se crede că armata rusă și-a declanșat ofensiva înspre Pokrovsk, un nod feroviar și de comunicații crucial din estul Ucrainei, în data de 18 iulie, forțele Moscovei bucurându-se aici de o superioritate numerică de peste 3 la 1.

Joia trecută guvernatorul ucrainean al regiunii Donețk, Vadim Filașkin, a anunțat că aprovizionarea cu apă potabilă a orașului a fost întreruptă din cauza luptelor.

„Ca urmare a ostilităților, munca stației de filtrare modulare, mulțumită căreia Pokrovsk a primit apă, a fost oprită. Guvernul este incapabil să reia aprovizionarea cu apă și i-a îndemnat pe localnici să evacueze imediat” localitatea, a declarat acesta.

Se crede că în prezent trupele ruse se află la o distanță de aproximativ 10 kilometri de Pokrovsk însă informațiile în acest sens sunt contradictorii, armata ucraineană și cea rusă venind cu versiuni proprii asupra situației de pe frontul din zonă.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că obiectivul său este de a prelua controlul asupra întregii regiuni ucrainene Donețk și Lugansk, iar cucerirea Pokrovsk, un important centru militar și de aprovizionare, ar reprezenta un pas major către acest obiectiv.

Pokrovsk se află pe un drum cheie care îl leagă de alte orașe militare din zonă și de o cale ferată care face legătura cu Dnipro. Ultima mare mină de cărbune cocsificabil aflată încă sub controlul Kievului se află, de asemenea, chiar la vest de oraș, furnizând cocs pentru fabricarea oțelului – o resursă indispensabilă pe timp de război.

Soldații ucraineni din zonă au prezentat o imagine sumbră a situației. Forțele Kievului sunt în mod clar depășite numeric și din punct de vedere al armamentului, unii comandanți estimând chiar că există 10 soldați ruși pentru fiecare apărător ucrainean.

Urmărește ultimele evoluții din a 936-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

INTERVIURILE HotNews.ro