Sari direct la conținut

LIVE Război în Ucraina, ziua 860: Zelenski a respins propunerea lui Viktor Orban pentru un armistițiu / Pentagonul pregătește un nou pachet militar de sprijin / Sîrski anunță că linia frontului activ s-a extins

LIVE Război în Ucraina, ziua 860: Zelenski a respins propunerea lui Viktor Orban pentru un armistițiu / Pentagonul pregătește un nou pachet militar de sprijin / Sîrski anunță că linia frontului activ s-a extins
Devastarea produsă de război în Torestsk Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Rusia a anunțat marți că a distrus mai multe avioane ucrainene, într-un atac cu o rachetă Iskander. Kievul a admis atacul, dar a susținut că pagubele nu sunt așa de mari precum susține Moscova. În acest timp, premierul maghiar Viktor Orban a ajuns la Kiev și a discutat cu Volodimir Zelenski despre război și despre relațiile bilaterale, în prima sa vizită în Ucraina de la debutul războiului.

SINTEZA ZILEI

Evenimentele din ziua 860 a războiului din Ucraina sunt LIVE aici pe HotNews.ro:

Nave militare rusești au sosit în Venezuela, aliatul ferm al lui Putin

Nave militare ruse din Flota Nordului au acostat marți pentru „mai multe zile” în Venezuela, al cărei președinte Nicolas Maduro este un aliat ferm al lui Vladimir Putin, potrivit AFP.

Navele au putut fi văzute marți la La Guaira, potrivit jurnaliștilor AFP.

Ministerul rus al Apărării a declarat că navele aparțin Flotei Nordului și vor rămâne în țara din Caraibe pentru „câteva zile”. Prezența lor în regiune are drept scop „arborarea pavilionului și asigurarea unei prezențe navale în zone operaționale importante”, a adăugat ministerul într-un comunicat.

Forțele ruse au atacat marți orașul Harkov cu două bombe ghidate FAB-500, rănind patru persoane, a anunțat Procuratura regiunii Harkov, citând informații preliminare, potrivit The Kyiv Independent.

Două întreprinderi din cartierele Nemyshlianskyi și Industrial ale orașului au fost lovite de bombardamentul efectuat în cursul după-amiezii. Atacul a fost efectuat de avioane care au decolat din regiunea rusă Belgorod, conform procurorilor.

Două femei, în vârstă de 26 și, respectiv, 51 de ani, au suferit răni ușoare, au precizat procurorii. O fetiță de 12 ani și fratele ei de 15 ani au suferit șocuri și contuzii.

Aceasta a fost a doua oară când Rusia a folosit bombe FAB-500 asupra orașului Harkov. Forțele Moscovei utilizează bombe ghidate cu o intensitate din ce în ce mai mare în atacurile asupra așezărilor ucrainene de frontieră și de pe linia frontului, inclusiv în regiunile Harkov și Donețk.

Blinken: ”Mai multe vești” despre apărarea antiaeriană ar putea veni pentru Ucraina înainte de summitul NATO

Este de așteptat ca Ucraina să primească „mai multe vești” privind capacitățile de apărare antiaeriană înainte de viitorul summit NATO de la Washington, a declarat secretarul de stat american, Antony Blinken, potrivit The Kyiv Independent.

Kievul a făcut apeluri repetate către partenerii săi să furnizeze sisteme suplimentare de apărare antiaeriană, după ce Rusia și-a intensificat atacurile asupra centrelor de populație și a infrastructurii ucrainene în primăvară, soldate cu distrugerea majorității termocentralelor și cu uciderea a numeroși civili.

Potrivit lui Blinken, Ucraina are nevoie de capacități de apărare antiaeriană pentru a-și dezvolta potențialul militar și economic.

„Există un potențial extraordinar în economia Ucrainei cu investițiile potrivite. Acum, desigur, atât pentru capacitatea sa militară, cât și pentru capacitatea sa economică, trebuie să te asiguri că ai apărarea aeriană pentru a încerca să protejezi zonele în care faci investiții”, a declarat luni șeful diplomației americane, într-o dezbatere la Brookings Institution din Washington.

„Noi conducem acest efort. Cred că veți vedea mai multe vești în acest sens în următoarele săptămâni, pe măsură ce ne apropiem de summitul NATO”, a spus Blinken.

Un oficial de rang înalt al Departamentului de Stat al SUA a declarat marți pentru Reuters, sub rezerva anonimatului, că „unele anunțuri noi privind apărarea antiaeriană” destinată Ucrainei ar putea fi făcute la summitul NATO de la Washington.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken și șeful de cabinet al președintelui ucrainean, Andrii Iermak, au discutat marți despre intenția membrilor NATO de a aduce mai aproape Ucraina de alianță, a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat, Vedant Patel, relatează Reuters.


Întâlnirea lor de la Washington a avut loc înaintea unui summit NATO din capitala SUA, la care Ucraina speră să obțină mai multe asigurări din partea alianței cu privire la candidatura sa de aderare.
Blinken a spus că Ucraina va deveni membră a NATO și că summitul va „ajuta la construirea unei punți” către acest rezultat.


„Au vorbit despre o serie de probleme, inclusiv viitorul Summit NATO de la Washington și intenția aliaților de a aduce Ucraina mai aproape de aderarea la NATO și de a contribui la întărirea capacității Ucrainei de a se apăra împotriva agresiunii ruse”, a declarat Patel reporterilor la o conferință de presă.

Zelenski a respins propunerea lui Viktor Orban pentru un armistițiu, anunță Kievul

Președintele Volodimir Zelenski a respins propunerea premierului ungar Viktor Orban de a lua în considerare o încetare a focului pentru a „accelera negocierile de pace”, a anunțat marți Kievul.

Vorbind la televiziunea națională, șeful adjunct al Biroului prezidențial, Ihor Zhovkva, a declarat că, în timpul întâlnirilor din capitală, Zelenski i-a dat lui Orban „posibilitatea de a-și exprima gândurile”.

„Președintele Ucrainei l-a ascultat, dar, ca răspuns, a expus poziția Ucrainei – clară, inteligibilă și bine cunoscută”, a adăugat Zhovkva, potrivit The Kyiv Independent.

Kievul a respins anterior o întrerupere temporară a ostilităților, afirmând că aceasta ar oferi doar o fereastră de oportunitate Rusiei pentru a-și regrupa forțele. În schimb, Ucraina a organizat un summit global pentru pace în Elveția, în iunie, fără participarea Rusiei, pentru a discuta posibilele măsuri de pace.

Într-o declarație anterioară către reporteri, după întâlnirea cu Zelenski, Orban a declarat că a discutat cu liderul ucrainean această problemă. „L-am rugat pe președinte să se gândească la posibilitatea de a inversa ordinea și de a accelera negocierile de pace, realizând mai întâi o încetare a focului”, a spus el.

„O încetare a focului legată de un termen limită ar oferi o șansă de a accelera negocierile de pace. Am explorat această posibilitate cu președintele și îi sunt recunoscător pentru răspunsurile sale sincere și pentru negocieri”, a mai spus Orban.

Deși a lăudat inițiativele de pace ale Ucrainei, Orban a spus că acestea durează „prea mult”.

Prima vizită a lui Orban în Ucraina de la începutul invaziei ruse a venit în momentul în care Ungaria a preluat președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Linia frontului activ dintre Rusia și Ucraina s-a extins, anunță comandantul Sîrski

Linia frontului activ dintre trupele ucrainene și cele ruse s-a extins recent, în timp ce luptele intense continuă în zonele Pokrovsk și Torețk, a anunțat marți comandantul-șef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, potrivit The Kyiv Independent.

El a adăugat că intensitatea luptelor în alte segmente ale liniei frontului a scăzut recent.

Sectorul Torețk din regiunea Donețk a devenit un alt punct fierbinte în ultimele săptămâni, a precizat generalul. Lupte crâncene de intensitate diferită sunt, de asemenea, în derulare în sectoarele de front de la Kurakhove, Vremivka, Kramatorsk și Harkov, potrivit lui Sîrski.

Trupele Moscovei și-au intensificat atacurile în apropierea orașului Torețk în luna iunie, după o „lungă acalmie” în luptele din zonă. Rusia a efectuat 17 atacuri în această direcție, a precizat Statul Major al forțelor armate ucrainene, în cea mai recentă actualizare a sa, de marți.

Situația în sectorul de front de la Pokrovsk este dificilă, potrivit lui Sîrski. Rusia dorește să străpungă apărarea Ucrainei și a rotit unitățile de atac, eliminând unitățile „ale căror forțe de asalt și-au pierdut complet capacitatea de luptă”, a adăugat comandantul armatei ucrainene.

„În ciuda întăririi unităților noastre cu rezerve, această zonă necesită o atenție constantă, precum și muniție și putere de foc suplimentare”, a adăugat generalul.

Problema cheie pentru comandanții ucraineni o reprezintă „dotarea unităților cu militari motivați și bine pregătiți”, a detaliat Sîrski, precum și dotarea soldaților cu echipamente moderne de război electronic și apărare antiaeriană, capabile să contracareze eficient dronele rusești.

„Avem un avantaj în ceea ce privește numărul și calitatea elicopterelor de luptă, în primul rând bombardierele și dronele FPV, dar și în ceea ce privește abilitatea operatorilor care le folosesc. Aceasta este cheia succesului nostru și a siguranței soldaților noștri”, a mai declarat marți șeful armatei ucrainene.

Firma care produce mașina pe care Putin i-a dăruit-o lui Kim folosește piese sud-coreene

Președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong-un s-au plimbat săptămâna trecută prin Phenian într-o limuzină Aurus de fabricație rusească, pentru a-și prezenta alianța antioccidentală consolidată, potrivit Reuters.

Când a fost prezentat în 2018, sedanul de lux a fost menit să întruchipeze priceperea internă a Rusiei și dependența redusă de tehnologia și bunurile importate.

Însă înregistrările vamale arată că firma care îl construiește utilizează piese importate în valoare de milioane de dolari, multe dintre acestea ajungând în Rusia din ceea ce Kim a descris drept „principalul dușman” al țării sale, Coreea de Sud.

Statele Unite vor anunța în curând un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina, în valoare de peste 2,3 miliarde de dolari, a declarat marți secretarul american al apărării, Lloyd Austin, în timpul unei întâlniri cu omologul său ucrainean la Pentagon, potrivit Reuters și Sky News.

„Acest pachet, în temeiul autorității prezidențiale de retragere, va oferi mai multe interceptoare de apărare antiaeriană, arme antitanc și alte muniții critice din stocurile SUA”, a precizat șeful Pentagonului.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marți că i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, aflat în vizită la Kiev, să se „alăture” eforturilor de pace ale țării sale, în timp ce acesta din urmă a cerut o „încetare a focului” cu Rusia, relatează AFP.
„Am invitat Ungaria și PE prim-ministrul Orban să se alăture eforturilor depuse” în vederea organizării unui nou summit pentru pace de către Ucraina, a indicat ZelenskI în discursul său zilnic.

Protest diplomatic al Ministerului lituanian de Externe, după ce o aeronavă civilă rusă a intrat în spațiul său aerian fără permisiune.
Aeronava companiei aeriene Pobeda a intrat pentru un minut în spațiul aerian lituanian deasupra Mării Baltice, duminică seară, în drumul său de la aeroportul Vnukovo din Moscova la aeroportul Kaliningrad, a declarat ministerul, potrivit Reuters.

Atacurile rusești asupra orașului Nikopol din centrul Ucrainei au ucis marți două femei în vârstă de 61 și, respectiv, 86 de ani și au rănit alte nouă persoane, a anunțat guvernatorul regional, potrivit Reuters și The Kyiv Independent.

Guvernatorul Serhii Lysak a afirmat pe canalul său de Telegram că atacurile au avariat locuințe rezidențiale, facilități educaționale și o clinică din orașul care se află pe cealalată parte a fluviului Nipru vis-a-vis de centrala nucleară Zaporojie, ocupată de ruși.

Nikopolul a fost supus atacurilor aeriene încă din februarie 2022, când a început invazia rusă pe scară largă. Rusia neagă că ar fi vizat civili sau infrastructura civilă, însă mii de oameni au fost uciși.

Atacurile rusești asupra Ucrainei din ultimele 24 de ore au ucis cel puțin patru persoane și au rănit alte cel puțin 42, au anunțat luni autoritățile regionale.

Livrările medii zilnice de gaze naturale către Europa ale gigantului energetic rus Gazprom au crescut cu aproape 23% în iunie față de aceeași lună din 2023, într-o revenire de la cele mai mici valori din epoca post-sovietică, înregistrare anul trecut, deși au scăzut cu 8,6% față de luna mai, arată calculele Reuters publicate marți.

Președintele rus Vladimir Putin va avea întâlniri cu președintele chinez Xi Jinping și cu președintele turc Tayyip Erdogan miercuri, în timpul unui summit al Organizației de Cooperare de la Shanghai (SCO) în capitala Kazahstanului, Astana, a informat agenția de știri de stat rusă TASS, scrie Reuters.


Putin l-a întâlnit ultima dată pe Xi în mai, când a vizitat China în prima sa călătorie în străinătate după ce a preluat al cincilea mandat ca președinte rus.

SCO este o organizație politică, economică, internațională de securitate și apărare eurasiatică înființată de China și Rusia în 2001. Ceilalți membri cu drepturi depline sunt India, Iran, Kazahstan, Kârgâzstan, Pakistan, Tadjikistan și Uzbekistan.

Turcia, deși nu este membră, participă adesea la reuniunile sale ca „partener de dialog”.

Ucraina va primi „vești bune” privind apărarea antiaeriană la summitul NATO, afirmă un oficial american

Ucraina va primi „vești bune” în încercarea ei de a obține mai multe sisteme de apărare antiaeriană la summitul NATO de la Washington, care va avea loc săptămâna viitoare, a estimat marți un înalt oficial al Departamentului de Stat al SUA, potrivit Reuters.

„Sperăm că vom reuși să ajungem la summit și să facem noi anunțuri privind apărarea antiaeriană”, a declarat oficialul, vorbind sub rezerva anonimatului.

„Ați auzit că ucrainenii sunt dornici să obțină sisteme Patriot suplimentare sau sisteme similare. Și cred că vom avea vești bune suplimentare pentru ei pe acest front”, a precizat oficialul, care nu a oferit alte detalii.

De luni de zile, oficialii ucraineni își îndeamnă aliații internaționali să le furnizeze mai multe sisteme de apărare antiaeriană pentru a se apăra de atacurile frecvente cu rachete și drone ale forțelor ruse.

Liderii se reunesc pentru un summit al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord la Washington între 9 și 11 iulie, menit, în parte, să sărbătorească 75 de ani de la înființarea alianței militare.

Germania şi Polonia au convenit, într-un plan comun de acţiune prezentat marţi, să discute despre intensificarea cooperării în materie de apărare pentru a descuraja ameninţarea Rusiei în regiune, inclusiv printr-o prezenţă mai mare a NATO pe flancul estic şi prin coordonarea ajutorului pentru Ucraina.

„Ne vom strădui să asigurăm unitatea politică transatlantică şi o prezenţă militară optimă a aliaţilor nord-americani în Europa, inclusiv pe flancul estic”, se arată în planul consultat de Reuters, potrivit Agerpres.

Ambele ţări au afirmat că îşi vor aprofunda cooperarea la nivel guvernamental pentru a oferi asistenţă militară Ucrainei, inclusiv pentru lucrările de reparare şi întreţinere a tancurilor Leopard 2.

Polonia are în vedere, de asemenea, să participe la Iniţiativa European Sky Shield de la Berlin, se mai arată în plan.

Cancelarul german Olaf Scholz s-a aflat marţi la Varşovia pentru a se întâlni cu premierul polonez Donald Tusk şi pentru a participa la consultări interguvernamentale între cabinetele ţărilor lor, prima întâlnire de acest fel din 2018.

„De la mijlocul anului trecut, din momentul în care contraofensiva ucraineană bătea pasul pe loc, atât în cadrul opiniei publice, cât și al elitei din Rusia s-a instalat încrederea în victoria lui Putin. Până astăzi, aceasta a rămas starea de spirit dominantă.

Da, Rusia avansează încet, dar înaintează constant pe câmpul de luptă, a preluat inițiativa și, oricât ar ajuta Occidentul armata ucraineană, Rusia nu poate fi oprită. Încrederea în victorie este reflectată și de afirmația împărtășită de mulți ruși că este inacceptabilă restituirea teritoriilor ocupate”, a declarat analistul Armand Goșu într-un interviu acordat Contributors.ro.

Citește întregul interviu.

Ucraina nu poate opri „ploaia letală” de bombe rusești decât dacă SUA acordă Kievului permisiunea de a utiliza rachetele cu rază lungă de acțiune pentru a lovi aerodromurile din Rusia, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat presei americane, potrivit Politico.

Viktor Orban îi cere lui Zelenski să accepte o încetare a focului

Premierul maghiar Viktor Orban a declarat marți, în timpul unei vizite la Kiev, că Budapesta apreciază inițiativele de pace ale Ucrainei, dar i-a cerut președintelui Volodimir Zelenski să ia în considerare ideea unei încetări rapide a focului, care ar putea accelera negocierile de pace.

Premierul maghiar a subliniat că pacea este foarte importantă pentru întreaga Europă și că președinția maghiară a UE este la dispoziția Ucrainei. El a făcut aceste declarații alături de șeful statului ucrainean, cu care a purtat discuții, în timpul primei sale vizite la Kiev de la debutul războiului.

Comandantul forțelor aeriene ucrainene, Mikola Oleșciuk, a declarat marți că armata a efectuat luni o „lovitură distructivă“ asupra unui depozit de muniție rusesc în Crimeea ocupată de Moscova.

„Încă o dată, avioanele ucrainene „distruse” de propaganda inamică continuă să îndeplinească cu succes misiuni de luptă”, a declarat Oleșciuk pe Telegram, referindu-se la un raport al Ministerului rus al Apărării potrivit căruia cinci avioane militare ucrainene au fost distruse pe un aerodrom din regiunea centrală Poltava.

Kievul confirmă atacul rusesc asupra aeroportului militar

Un oficial al forțelor aeriene ucrainene, Yurii Ihnat, a confirmat luni atacul asupra aeroportului militar din Mirhorod.

„A existat un atac. Există unele pierderi, dar nu cele pe care inamicul le pretinde, la urma urmei, ei au făcut întotdeauna acest lucru de la începutul invaziei”, a scris Ihnat într-o declarație pe Facebook.

Ministerul rus al Apărării a declarat marți că a distrus cinci avioane de luptă ucrainene SU-27 și a avariat alte două.

Bloggeri militari ucraineni au relatat că o dronă de recunoaștere rusă a reușit să zboare deasupra aerodromului pentru a ajuta la efectuarea loviturii cu rachetă.

„Nu există suficiente mijloace pentru a distruge dronele (de recunoaștere)”, a declarat Ihnat marți pentru Reuters, spunând că acestea reprezintă o „amenințare foarte gravă”.

„Zboară și raportează totul în timp real, apoi (racheta) Iskander ajunge în câteva minute. Este evident”, a spus el.

Viktor Orban a sosit marți la Kiev pentru discuții cu președintele Volodimir Zelenski, într-o vizită ce are loc la o zi după ce Ungaria a preluat președinția rotativă a UE, potrivit Reuters.

Premierul maghiar a ajuns în capitala Ucrainei marți dimineață, în prima sa de la începutul invaziei pe scară largă, în urmă cu mai bine de doi ani. Informația a fost confirmată de ofițerul de presă al prim-ministrului.

Viktor Orban și Volodimir Zelenski vor discuta despre șansa de a crea pace și despre problemele actuale ale relațiilor bilaterale ungaro-ucrainene, a declarat Bertalan Havasi pentru Reuters

Rusia susține că a distrus mai multe avioane ucrainene

Ministerul rus al Apărării a declarat marți că a distrus cinci avioane de luptă ucrainene SU-27 și a avariat alte două pe aerodromul Mirhorod din regiunea Poltava din Ucraina cu rachete Iskander-M.

Ministerul a publicat imagini ale atacului care arată fum și flăcări ieșind de pe un aerodrom.

„Ca urmare a atacului rusesc, cinci avioane de luptă multifuncționale SU-27 active au fost distruse și două au fost avariate“, a declarat ministerul.

Rusia vizează aerodromurile ucrainene chiar în momentul în care Kievul se pregătește să primească primele avioane F-16, pe care Moscova a promis să le distrugă.

Premierul ungar Viktor Orban va face o vizită surpriză la Kiev astăzi, 2 iulie, au declarat trei surse pentru The Guardian pe 1 iulie.

Orban este considerat principalul aliat al Moscovei în UE. Ungaria a blocat în mod repetat ajutorul pentru Ucraina și s-a pronunțat împotriva aderării Kievului la NATO și UE.

Două surse din Budapesta au declarat că Orban intenționează să se întâlnească cu președintele Volodimir Zelenski la Kiev. Vizita marchează prima dată când Orban călătorește în Ucraina vecină de când Rusia a lansat invazia sa pe scară largă în februarie 2022.

O sursă din partea ucraineană ar fi confirmat planurile. „Orban este aici mâine (nr. astăzi), cu excepția cazului în care există o schimbare de ultim moment”, a declarat sursa de la Kiev.

Sistemele de apărare aeriană ale Rusiei au distrus în cursul nopții 11 drone lansate de Ucraina asupra teritoriului Rusiei și a peninsulei Crimeea, a anunțat marți agenția rusă de presă de stat RIA, citând Ministerul rus al Apărării, potrivit Reuters.

Sinteza celor mai recente evenimente:

  • Președintele Volodimir Zelenski a afirmat că raportul între pierderile de efective militare ucrainene și cele înregistrate de ruși în această etapă a războiului este de unu la șase.
  • Tot Zelenski a anunțat, în discursul său de seară, că Ucraina s-ar putea întări și mai mult în luna iulie, în principal în ceea ce privește apărarea sa antiaeriană.
  • Mai multe explozii au fost auzite în Balaklava, o așezare din orașul Sevastopol din peninsula anexată Crimeea, după ce o alertă de raid aerian a fost declanșată. Guvernatorul portului Sevastopol, Mihail Razvozhayev, a anunțat ulterior că antiaeriana rusă a doborât cinci ținte aeriene deasupra peninsulei Crimeea.
  • Misiunea comună constituită de Bulgaria, România şi Turcia pentru curăţarea Mării Negre de mine şi asigurarea astfel a siguranţei transportului maritim, inclusiv pentru navele care transportă cereale ucrainene, a început, cu o ceremonie la Istanbul.
  • Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat destructurarea unui grup subversiv care convocase un eveniment public în capitala Kiev cu scopul de a răsturna autorităţile civile şi militare şi de a prelua controlul asupra clădirii Radei Supreme (Parlamentul ţării).
  • Moscova afirmă că a preluat contactul asupra a două localități din estul Ucrainei. Potrivit unui anunț făcut de ministerul Apărării de la Moscova, armata rusă a preluat controlul asupra Stepova Novoselivka din regiunea Harkov și Novopokrovske din regiunea Donețk.
  • Statele Unite nu sunt gata să invite Ucraina să adere la NATO, a acuzat Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat presei americane.
  • Forțele ruse au pierdut trei avioane militare, 350 de tancuri și peste 58 de sisteme de apărare antiaeriană în luna iunie, a anunțat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. De asemenea, peste 33.700 de soldați ruși ar fi fost uciși în ultimele treizeci de zile.
  • Rusia a lansat din greșeală cel puțin 38 de bombe neghidate asupra propriului teritoriu între aprilie 2023 și aprilie 2024, a scris The Washington Post, citând documente interne privind curățarea și evacuarea bombelor pe care le-a obținut de la serviciile de informații ucrainene.
  • Sistemele de apărare aeriană ale Rusiei au distrus 36 de drone lansate de Kiev asupra a trei regiuni limitrofe Ucrainei, a mai anunțat luni Ministerul rus al Apărării.
  • Un atac cu rachete balistice rusești asupra orașului ucrainean Dnipro a rănit șapte persoane și a avariat zeci de clădiri rezidențiale, a declarat Serhi Lisak, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk.

_________

Cele mai importante informații de luni privind războiul au fost LIVE aici pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro