Sari direct la conținut

Secretarul de stat Nelu Ciobanu din Ministerul Justiției, fost procuror militar, a demisionat

HotNews.ro
Sediul Ministerului Justitiei, Foto: Agerpres
Sediul Ministerului Justitiei, Foto: Agerpres

Nelu Ciobanu, fost procuror militar și fost candidat la Consiliul Local al sectorului 5 din partea partidului Pro România, la alegerile locale din 2020, a demisionat din funcția de secretar de stat în Ministerul Justiției.

Decizia premierului Marcel Ciolacu de eliberare din funcție a secretarului de sat Nelu Ciobanu a fost publicată în Monitorul Oficial. Conform deciziei, Ciobanu a fost eliberat din funcție la cerere, solicitarea acestuia fiind înregistrată în 13 august.

În luna aprilie, și-a anunțat demisia din funcția de secretar de stat în Ministerul Justiției și George Bogdan Ilea, el scriind atunci pe Facebook că se reîntoarce în avocatură. Fusese numit secretar de stat în Ministerul Justiției în februarie 2021.

Nelu Ciobanu, fost procuror militar, a fost numit secretar de stat în Ministerul Justiției în februarie 2022, printr-o decizie a premierului de atunci Nicolae Ciucă. La acea vreme ministru al Justiției era Cătălin Predoiu.

La alegerile locale din 2020, Ciobanu a candidat la Consiliul Local al sectorului 5 din partea partidului Pro România, condus de Victor Ponta. „Nelu Ciobanu este un alt candidat la Consiliul Local al Sectorului 5 cu care ne mândrim! Fost militar și om cu experiență, Nelu este genul de persoană careia îi place să vorbească despre soluții, pentru că problemele le știm cu toții foarte bine”, scria pe pagina de campanie a Pro România.

Potrivit CV-ului său, Ciobanu a fost formator al Institutului Național al Magistraturii și/sau al Școlii Naționale de Grefieri în domeniile: Drept penal și procesual penal, Criminalitate economico-financiară, Dreptul Uniunii Europene, Management judiciar și Informații clasificate.

A avut mai multe funcții de execuție sau de conducere în cadrul sistemului judiciar (Institutul Național al Magistraturii, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție sau parchetele militare), cum ar fi: director adjunct al Institutului Național al Magistraturii (2015-2017), procuror militar șef adjunct al Secției. parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (2014-2015) sau procuror general militar al Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel București (2009-2014).

INTERVIURILE HotNews.ro