Sari direct la conținut

VIDEO Filmul incidentului care a dus la înjughierea tatălui lui Lamine Yamal. Noi date despre starea sa de sănătate

HotNews.ro
VIDEO Filmul incidentului care a dus la înjughierea tatălui lui Lamine Yamal. Noi date despre starea sa de sănătate
Lamine Yamal și tatăl său, Mounir Nasraoui, după finala EURO 2024 Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Mărturiilor unor locuitori din Mataro, citate de ziarul La Vanguardia, spun că tatăl lui Yamal a fost acostat de niște indivizi în timp ce își plimba câinele. Acest incident a dus ulterior la o bătaie, în timpul căreia Mounir Nasraoui a fost înjunghiat de mai multe ori, relatează publicațile spaniole La Vanguardia și El Mundo.

Un videoclip înregistrat de locuitorii din zonă, care circulă pe rețelele sociale, arătă intervenția Poliției Locale Mataró după o altercație între mai mulți bărbați și Mounir Nasraoui, tatăl fotbalistului Lamine Yamal, care le explică polițiștilor că a fost atacat. La câteva ore după acest incident, Nasraoui a fost înjunghiat, astfel încât se bănuiește că atacul cu cuțitul a fost legat de altercația anterioară.

Poliția a confirmat că incidentul a avut loc miercuri, în jurul orei locale 21.10, în cartierul Rocafonda din Mataró, unde Yamal a crescut și unde tatăl și bunica sa locuiesc în continuare. Fotbalistul are obiceiul de a sărbători golurile făcând cu mâinile numărul 304, codul poștal al acestui modest cartier catalan.

Unitatea de investigații a Mossos d’Esquadra (Poliția din Catalonia) din Mataró a preluat cazul și aseară, în colaborare cu poliția locală a municipiului, au localizat martori ai incidentului.

Surse familiare cu incidentul au spus pentru publicația La Vanguardia că poliția lucrează la incident, că este încă prea devreme pentru a stabili cum s-a întâmplat, dar că agresiunea ar putea fi rezultatul unor incidente anterioare. Aceleași surse au explicat că bărbatul își plimba câinele în cartierul Rocafonda când a fost acostat și i s-a aruncat cu apă de la un balcon.

Incidentul a dus la o bătaie care s-a încheiat în acel moment. Ulterior, la căderea nopții, niște indivizi l-au înjunghiat pe tatăl lui Lamine Yamal, fără ca acesta să aibă ocazia să se apere.

Locuitorii au explicat pentru La Vanguardia că au putut număra până la opt vehicule ale poliției, aparținând Mossos și poliției municipale, și că polițiștii au reușit să găsească martori care au descris cu exactitate presupușii făptași. Trei persoane au fost ulterior arestate. Investigația este încă deschisă, iar poliția nu exclude noi arestări.

Care este starea de sănătate a lui Nasraoui

Bărbatul a fost transportat la spitalul universitar Germans Trias i Pujol (Can Ruti) din Badalona, cu diverse răni de gravitate diferită, dar viața sa nu este în pericol, scrie El Mundo.

Surse apropiate familiei jucătorului de la Barcelona și din naționala Spaniei au confirmat pentru Cadena Ser că acesta este bine. Spitalul Can Ruti nu a furnizat încă niciun raport medical cu privire la evoluția lui Mounir Nasraoui, care ar fi suferit două lovituri de cuțit în abdomen, informează agenția EFE.

Cine este Nasraoui

Lamine Yamal și tatăl său, Mounir Nasraoui, după finala EURO 2024 Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Faima lui Mounir Nasraoui a crescut după ce a postat numeroase fotografii pe rețelele sociale în această vară, în timpul Campionatului European din Germania, unde fiul său a fost una dintre vedetele Spaniei, care a câștigat titlul de campioană.

În iunie 2023, el a fost condamnat la o amendă de 546 de euro și la plata de despăgubiri de 110 euro către un susținător al formațiunii de extremă-dreapta Vox, pentru atacarea unui cort al formațiunii, în Mataró.

INTERVIURILE HotNews.ro