Sari direct la conținut

Anchetă la grădina zoologică din Belfast după ce un angajat și-a încuiat colegul în cușcă cu leii

HotNews.ro
Anchetă la grădina zoologică din Belfast după ce un angajat și-a încuiat colegul în cușcă cu leii
Lei la o grădină zoologică, FOTO: Eduardo Verdugo / AP / Profimedia

Consiliul local din Belfast a demarat o anchetă după ce un angajat al grădinii zoologice a părăsit aparent adăpostul în care sunt ținuți leii și a încuiat ușa, lăsând un coleg înăuntru, relatează The Guardian.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, când doi muncitori au intrat în adăpostul leilor în timp ce animalele se aflau în vizuina lor.

Ziarul local The Belfast Telegraph a aflat de incident joi și a scris că unul dintre angajații grădinii zoologice a părăsit adăpostul și apoi l-a încuiat, lăsând leii liberi în timp ce colegul său nu avea pe unde să iasă.

Un purtător de cuvânt al consiliului local din Belfast, în subordinea căruia se află grădina zoologică, a declarat că incidentul a fost adus la cunoștința autorităților.

„Luăm foarte în serios siguranța tuturor angajaților noștri, vizitatorilor și animalelor și o investigație este în curs de desfășurare cu privire la circumstanțele acestui incident. Nu putem comenta mai multe în timp ce ancheta este în curs”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Deși nu este clar cât a rămas angajatul blocat alături de lei, presa locală scrie că acesta a fost angajat la grădina zoologică printr-un program de instruire a tinerilor sau a șomerilor cu vârsta între 50 și 64 de ani.

O sursă citată de The Belfast Telegraph și-a exprimat șocul față de incident.

„Sunt foarte norocoși că nimeni nu a fost ucis sau desfigurat grav și lăsat cu răni îngrozitoare. Îmi pot imagina doar ce îi trecea prin capul acelei sărace persoane. Cum e omenește posibil să se întâmple așa ceva?”.

INTERVIURILE HotNews.ro