Sari direct la conținut

Jordan Chiles, un nou mesaj după ce a pierdut medalia la TAS în favoarea Anei Bărbosu: „Voi depune toate eforturile pentru a mă asigura că se face dreptate”

HotNews.ro
Jordan Chiles, un nou mesaj după ce a pierdut medalia la TAS în favoarea Anei Bărbosu: „Voi depune toate eforturile pentru a mă asigura că se face dreptate”
Gimnastele Ana Maria Bărbosu și Jordan Chiles. Foto: Profimedia

Gimnasta americană Jordan Chiles a declarat că a fost devastată de vestea de la sfârșitul săptămânii trecute că a pierdut locul al treilea în proba de sol de la Jocurile Olimpice, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis în favoarea unui apel al româncei Anei Bărbosu, care a primit ulterior bronzul, relatează Reuters.

„Nu am cuvinte. Această decizie mi se pare nedreaptă și reprezintă o lovitură semnificativă nu doar pentru mine, ci pentru toți cei care mi-au susținut călătoria”, a scris tânăra de 23 de ani într-o postare pe Instagram.

„Pentru a adăuga la durerea inimii, atacurile rasiste neașteptate de pe social media sunt greșite și extrem de dureroase. Mi-am turnat inima și sufletul în acest sport și sunt atât de mândră să îmi reprezint cultura și țara”, a completat ea.

Bărbosu și echipa sa au făcut apel la TAS pentru că o contestație depusă cu privire la rezultatele probei de sol de către echipa SUA a fost înregistrată cu patru secunde după termenul de un minut permis de Federația Internațională de Gimnastică (FIG).

Succesul apelului a însemnat reducerea punctajului lui Chiles, care a căzut de pe locul al treilea, și acordarea medaliei de bronz gimnastei din România.

USA Gymnastics a prezentat duminică dovezi video suplimentare la TAS, care, în opinia lor, dovedeau că nu a existat nicio eroare de procedură, însă organismul juridic cu sediul la Lausanne a afirmat în hotărârea publicată joi că încălcarea a fost „foarte clară”.

De asemenea, TAS a declarat că nu are puterea de a decide acordarea unei a doua medalii de bronz lui Chiles, „așa cum au propus unele dintre părți”.

Chiles, care a câștigat, de asemenea, aurul pe echipe la Paris, a declarat că va lupta în continuare și a păstrat o oarecare speranță că autoritățile vor ceda în cele din urmă.

„Mă confrunt acum cu unul dintre cele mai provocatoare momente din cariera mea”, a adăugat ea. „Voi aborda această provocare așa cum am făcut-o și cu celelalte – și voi depune toate eforturile pentru a mă asigura că se face dreptate. Cred că, la sfârșitul acestei călătorii, persoanele care dețin controlul vor face ceea ce trebuie.”

Ana Maria Bărbosu va intra în posesia medaliei de bronz de la Jocurile Olimpice în cadrul unei ceremonii care va avea loc, vineri, la ora 15.30, la Casa Olimpică din Bucureşti.

INTERVIURILE HotNews.ro