Sari direct la conținut

Decizia ProTV de a difuza doar pe VOYO un meci de fotbal a stârnit furie. „E normal să acceptăm regulile pieței doar când ne oferă internet bun și ieftin?” 

HotNews.ro
Decizia ProTV de a difuza doar pe VOYO un meci de fotbal a stârnit furie. „E normal să acceptăm regulile pieței doar când ne oferă internet bun și ieftin?” 
FCSB/Inquam Photos

Televizarea nu la liber, ci pe o platformă digitală, a partidei pe care o va disputa campioana României, FCSB, echipa cu cei mai mulți suporteri, a lansat o dezbatere aprinsă în sfera publică. 

Meciul din Europa League, Linz – FCSB, se va disputa joi, 22 august, de la ora 22. Televiziunea care a cumpărat meciul este ProTV. 

Cine vrea să vadă jocul campioanei României trebuie să plătească abonamentul lunar de 4 euro de pe Voyo, platforma digitală a ProTV.  Indignarea a răbufnit pe rețelele sociale. „Ne place piața liberă doar când ne convine, în rest, găsim refugiu tot în ideea să fie gratis”, a scris ziaristul Dan Udrea, într-un articol publicat vineri pe GOLAZO.ro, siteul de sport al HotNews.

Suntem obișnuiți însă să acceptăm piața liberă doar atunci când beneficiem, spune jurnalistul. El aminteșe că „Ne place și când vedem toate meciurile din Liga 1 la liber, deși ele costă 30 de milioane de euro pe an. Sistemul pay per view încă nu funcționează, ba chiar e tolerată situația ca un pub în care văd un meci 300 de persoane să plăteasca același preț la abonamentul TV ca unul care stă singur acasă în fața televizorului”.

De asemenea, „ne place că datorită concurenței operatorilor de telefonie, prețurile abonamentelor sunt accesibile, iar internetul e atât de bun, atât la îndemână și atât de ieftin, încât românii văd melodii  pe Youtube, Friends sau Las Fierbinți în metrou, între Crângași și Semănătoarea”.

„Internetul nostru este unul dintre cele mai bune din Europa. În Norvegia dacă încerci să vezi un video pe net în timp ce mergeți pe stradă e practic imposibil. Dar piața noastră așa a decis: oamenii vor net rapid, companiile au investit și le-au oferit. Piața liberă este, așa cum se spune, cea mai proastă variantă, în afară de toate celelalte”, scrie Dan Udrea.

Articolul integral pe  GOLAZO.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro