Sari direct la conținut

Unul dintre cei mai mari falsificatori de bani din Europa a fost arestat la Napoli / Suma găsită la atelierul bărbatului

HotNews.ro
Unul dintre cei mai mari falsificatori de bani din Europa a fost arestat la Napoli / Suma găsită la atelierul bărbatului
Bancnote euro, FOTO: Marina Kovacevic / Alamy / Profimedia

Un falsificator de bancnote suspectat că a imprimat bani falși în valoare de 11 milioane de euro a fost arestat la Napoli săptămâna trecută, a anunțat luni Europol, potrivit Reuters. 

Europol afirmă că bărbatul arestat, căruia nu i-a dat numele, a vândut deja bancnote euro false în valoare de 8 milioane de euro în mai multe țări europene.

Sursa citată a precizat de asemenea că poliția a arestat bancnote false în valoare de aproape 3 milioane de euro în timpul raziei efectuate la atelierul din Napoli al bărbatului.

„În plus, se crede că falsificatorul arestat este responsabil de peste 27% din toate bancnotele euro false descoperite și scoase din circulație doar în 2023”, a mai precizat Europol.

Europol, care are sediul la Haga, a precizat că poliția franceză a fost implicată în arestare deoarece multe din bancnotele false imprimate de bărbat au ajuns să circule în Franța.

INTERVIURILE HotNews.ro