Sari direct la conținut

Cântăreața Aya Nakamura a povestit despre experiența ei de la Jocurile Olimpice. „Nu am realizat cât de important era evenimentul”

HotNews.ro
Cântăreața Aya Nakamura a povestit despre experiența ei de la Jocurile Olimpice. „Nu am realizat cât de important era evenimentul”
Aya Nakamura la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris - FOTO: Esa Alexander / AFP / Profimedia

Aya Nakamura, cea mai ascultată cântăreață din Franța, a povestit duminică despre prestația ei de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024. Ea a făcut un live pe contul ei de TikTok unde a răspuns întrebărilor primite de la fani, conform Le Parisien

După controversele apărute în legătură cu momentul lui Aya Nakamura de la Jocuri, artista de 29 de ani le-a răspuns fanilor la mai multe întrebări despre ceremonia de deschidere și a oferit lămuriri despre alegerile muzicale făcute.  

Nakamura a recunoscut că nu a anticipat impactul pe care momentul ei l-ar fi putut avea în media. „Cel mai greu a fost atunci când au apărut controversele. Nu mă așteptam deloc, am fost șocată. Când mi s-a propus, nu știam ce înseamnă”, a povestit cântăreața. 

„Nu am realizat cât de important era evenimentul. Când mi s-a propus, mi-am zis: o să o fac, o să merg, o să cânt. O să fie un spectacol, trebuie doar să fiu bine îmbrăcată, să fac show și mă întorc acasă”, a continuat ea. 

„Cred că am preluat criticile pentru toată lumea”

Ca răspuns pentru valul de reacții pe care l-a primit, ea a spus că „a preluat criticile pentru toată lumea, mai ales ca femeie de culoare. Există o caricatură a femeii de culoare pe care unii au văzut-o în mine”.

Nakamura și-a încheiat liveul cu fanii exprimându-și mulțumirea față de momentul ei. „A fost atât de bine. Sunt foarte mândră de mine, sunt fericită”.

Artista a vrut să clarifice și discuțiile despre alegerile sale muzicale. Cu câteva luni înainte de Jocuri, mai multe zvonuri susțineau că ea va urma să cânte o melodie de la Edith Piaf, la sugestia președintelui Franței, Emmanuel Macron. 

„Nu mi-a impus Edith Piaf. Am discutat despre asta, m-a întrebat dacă îmi place Edith Piaf, am spus că da. Două săptămâni mai târziu, toată lumea știa că merg la Jocuri și spunea că Macron m-a obligat să cânt Edith Piaf. Asta este fals”, a mai adăugat Nakamura.

Ținta reacțiilor violente

În luna martie a acestui an, Aya Nakamura a fost ținta unui scandal dintre Macron și Marine Le Pen. Informația cum că artista ar putea cânta în deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris în urma dorinței lui Emmanuel Macron, interpretând, printre altele piese ale lui Edith Piaf, a stârnit o reacție violentă din partea dreptei și a extremei drepte, inclusiv a lui Marine Le Pen, a unor jurnaliști sau a unor grupuri radicale precum Les Natifs.

„Suntem la Paris, nu în piața din Bamako”, spunea un banner desfășurat de membrii acestui grup naționalist, cu referire la orașul în care s-a născut Nakamura. Artista a condamnat atunci aceste reacții, iar Parchetul din Paris a deschis o anchetă pentru presupuse abuzuri rasiste. 

INTERVIURILE HotNews.ro