Sari direct la conținut

Președintele ceh Petr Pavel, fost comandant NATO, spune că nu vede nicio legătură între înaintarea Rusiei spre Pokrovsk și ofensiva ucraineană din Kursk

HotNews.ro
Petr Pavel, Foto: KPR/Tomáš Fongus / ČTK / Profimedia
Petr Pavel, Foto: KPR/Tomáš Fongus / ČTK / Profimedia

Președintele ceh Petr Pavel consideră că înaintarea forțelor ruse în vecinătatea orașului Pokrovsk, regiunea Donețk, nu are legătură cu operațiunea forțelor armate ucrainene în regiunea Kursk din Rusia, relatează Ukrainska Pravda.

Pavel a comentat noile evoluții de pe front după o întrebare a Radio Europa Liberă, la o conferință de presă la Praga, vineri.

„Acest lucru înseamnă pur și simplu că conducerea rusă continuă să se îndrepte spre obiectivul de a ocupa teritoriul tuturor celor patru regiuni [Donețk, Zaporojie, Luhansk și Herson – n.red.], pe care le consideră al lor”, a spus președintele ceh.

„Și asta vor să obțină într-un interval de timp convenabil, în timp ce vremea este încă favorabilă operațiunilor militare”, a adăugat el.

Președintele ceh insistă, de asemenea, că Occidentul trebuie să înceapă să „învețe din greșelile sale” și să sporească sprijinul pentru Ucraina.

Pavel a făcut aceste remarci în ciuda comentariilor unora dintre soldații ucraineni, precum și a analizei unor parlamentari și analiști militari care îl critică pe președintele Volodimir Zelenski pentru că a lăsat descoperit Pokrovsk, prin ofensiva sa pe teritoriul rus

Urmărește cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro