Sari direct la conținut

„Domnule Ciolacu, aveți 60% din Parlament, faceți ceva? Generalul Ciucă are vreun cuvânt de spus?”: Critici dure din opoziție după dronele rusești care au trecut prin România

HotNews.ro
Dronă Shahed folosită de ruși în războiul din Ucraina. FOTO: Olena Bartienieva / Alamy / Alamy / Profimedia
Dronă Shahed folosită de ruși în războiul din Ucraina. FOTO: Olena Bartienieva / Alamy / Alamy / Profimedia

Elena Lasconi, președinta USR și candidata partidului la prezidențiale, i-a criticat dur duminică pe premierul Marcel Ciolacu și pe liderul liberal Nicolae Ciucă, dar și pe președintele Klaus Iohannis, în contexul dronelor rusești de atac ce au trecut prin spațiul aerian al României.

Reacția lui Lasconi vinde după ce Ucraina a spus azi-noapte că drone Shahed rusești au trecut prin spațiul aerian românesc. MApN a confirmat informația, spunând că există și o „probabilitate de impact” în apropiere de Periprava.

„Este absolut revoltător să aflăm de la ucraineni mai multe decât de la autoritățile române! Drone rusești au intrat azi-noapte pe teritoriul României și tot ce am primit de la autoritățile române a fost un mesaj RO-Alert pentru locuitorii din Constanța și Tulcea”, a scris Lasconi pe Facebook.

„Domnule președinte Iohannis, domnule premier Ciolacu, aveți de gând să ne explicați și nouă ce se întâmplă? Care e situația de fapt și ce face România?”, a continuat ea.

„În primăvară, șeful Armatei ne cerea să modificăm legislația pentru a putea doborî dronele care intră pe teritoriul nostru. Domnule Ciolacu, aveți 60% din Parlament, faceți ceva? Generalul Ciucă are vreun cuvânt de spus sau nu-l lasă șeful lui, Klaus Iohannis?

România este în NATO și asta este o mare realizare, dar România are nevoie de politicieni serioși într-un context dificil”, a mai spus Lasconi în postarea de pe rețeaua de socializare.

INTERVIURILE HotNews.ro