Sari direct la conținut

Bilanţul victimelor super-taifunului Yagi care a măturat Vietnamul crește: cel puțin 24 de morți și aproape 300 de răniți

HotNews.ro
Clădiri avariate pe o stradă după ce super-taifunul Yagi a lovit Ha Long, în provincia Quang Ninh, Vietnam, la 8 septembrie 2024. Foto: NHAC NGUYEN / AFP / Profimedia
Clădiri avariate pe o stradă după ce super-taifunul Yagi a lovit Ha Long, în provincia Quang Ninh, Vietnam, la 8 septembrie 2024. Foto: NHAC NGUYEN / AFP / Profimedia

Super-taifunul Yagi, alunecările de teren şi inundaţiile pe care le-a provocat au ucis cel puţin 24 de persoane şi au rănit alte 299 în nordul Vietnamului în acest weekend, a declarat guvernul, în timp ce autorităţile au avertizat luni că sunt de aşteptat şi mai multe inundaţii, relatează Reuters.

Taifunul a fost cea mai puternică furtună din Asia din acest an şi a ajuns pe coasta de nord-est a ţării sâmbătă, scrie News.ro.

Alimentarea cu energie electrică şi telecomunicaţiile sunt întrerupte în mai multe părţi ale ţării, în special în Quang Ninh şi Haiphong, a precizat guvernul într-o declaraţie emisă duminică seara târziu.

Agenţia meteorologică a avertizat luni cu privire la mai multe inundaţii şi alunecări de teren, menţionând că precipitaţiile au variat între 208 litri pe metru pătrat şi 433 litri pe metru pătrat în ultimele 24 de ore.

Într-un buletin separat, centrul naţional de hidrologie a declarat că riscurile de inundaţii sunt deosebit de ridicate în provinciile Lang Son, Cao Bang, Yen Bai şi Thai Ngyen.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu doi șoferi care încercau să protejeze de vântul puternic un motociclist surprins de super-taifun pe un pod.

INTERVIURILE HotNews.ro