Sari direct la conținut

Debut fulminant pentru noul film al lui Tim Burton, „Beetlejuice Beetlejuice”, în box-office-ul nord-american

HotNews.ro
Debut fulminant pentru noul film al lui Tim Burton, „Beetlejuice Beetlejuice”, în box-office-ul nord-american
Actorul Michael Keaton în filmul Beetlejuice Beetlejuice . Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Comedia macabră „Beetlejuice Beetlejuice”, un sequel lansat după 36 de ani de la pelicula iniţială, a avut un debut excepţional în acest weekend la box-office-ul nord-american, cu încasări de aproximativ 110 milioane de dolari, potrivit datelor transmise duminică de compania de specialitate Exhibitor Relations, informează AFP și Agerpres.

Filmul cult „Beetlejuice” al cineastului Tim Burton a avut un debut moderat în sălile de cinematograf din 1988, însă, „de data aceasta, publicul ştia la ce să se aştepte şi este un mare succes popular”, a declarat David A. Gross, analist în cadrul Franchise Entertainment Research.

Pentru continuarea „Beetlejuice”, produsă de Warner Bros, Michael Keaton îmbracă din nou, la cei 73 de ani ai săi, costumul vărgat al sinistrului şi poznaşului „bio-exorcist”.

El împarte lumina reflectoarelor cu două vedete deja prezente în prima parte, Winona Ryder (52 de ani) şi Catherine O’Hara (70 de ani), care îşi reiau rolurile de noră şi soacră – Lydia Deetz, respectiv Delia Deetz – care se mută într-o casă bântuită de un cuplu de fantome.

Jenna Ortega, devenită vedetă la 21 de ani datorită serialului Netflix „Wednesday” (bazat pe „The Addams Family” / „Familia Addams”), produs de Tim Burton, se numără printre nou-veniţi, alături de Justin Theroux, Monica Bellucci şi Willem Dafoe.

Aflat mult timp în fruntea box-office-ului nord-american, „Deadpool & Wolverine”, comedia Marvel cu supereroi, susţinută de popularitatea starurilor Ryan Reynolds (Deadpool) şi Hugh Jackman (Wolverine), ocupă locul secund, cu mult în urma încasărilor obţinute de „Beetlejuice Beetlejuice”.

Filmul a încasat 7,2 milioane de dolari în cinematografe de vineri până duminică, potrivit Exhibitor Relations. Astfel, în cele şapte săptămâni de la lansare, încasările totale au ajuns la aproape 1,3 miliarde de dolari în SUA şi restul lumii.

Pe locul al treilea, în urcare o poziţie comparativ cu săptămâna precedentă, se află „Reagan”, un film biografic despre preşedintele american cu acelaşi nume, interpretat de Dennis Quaid, care a încasat 5,2 milioane de dolari.

În al patrulea weekend de la lansare, „Alien: Romulus”, cel mai recent episod din saga SF horror, coboară două poziţii, cu încasări de 3,9 milioane de dolari.

Cailee Spaeny şi David Jonsson joacă roluri de călători spaţiali care descoperă, suportând consecinţele, existenţa xenomorfilor, extratereştri de temut.

Poziţia a cincea este ocupată de filmul „It ends with us” (Sony), bazat pe romanul best-seller al autoarei americane Colleen Hoover, cu Blake Lively, vedeta din „Gossip Girl”. Filmul a acumulat deja peste 300 de milioane de dolari la box-office-ul internaţional.

Topul 10 al box-office-ului nord-american este completat de următoarele producţii cinematografice:

  1. „The Forge” (2,9 milioane de dolari)
  2. „Twisters” (2,3 milioane de dolari)
  3. „Blink Twice” (2,1 milioane de dolari)
  4. „Despicable Me 4″ (1,8 milioane de dolari)
  5. „’The Front Room” (1,7 milioane de dolari)
INTERVIURILE HotNews.ro