Sari direct la conținut

Ambasadoarea Serbiei în Spania, atacată pe stradă, în apropierea reședinței sale din Madrid. A fost lovită din spate, iar agresorul a fugit

HotNews.ro
Ambasadoarea Serbiei în Spania, atacată pe stradă, în apropierea reședinței sale din Madrid. A fost lovită din spate, iar agresorul a fugit
Fotografie ilustrativă - Cartierul Salamanca din Madrid, Spania, 25 februarie 2023. Sursa foto: JesúS HellíN / Zuma Press / Profimedia

Ambasadoarea Serbiei în Spania a fost atacată duminică pe străzile din Madrid, potrivit Ministerului de Externe de la Belgrad, scrie luni Politico, citând agenția sârbă de presă Tanjug.

Irena Sarac a fost abordată de un bărbat pe stradă și agresată.

Ambasadoarea a fost atacată în timp ce se plimba duminică după-amiază în apropierea reşedinţei sale din cartierul Salamanca. Un bărbat cu accent albanez s-a apropiat de ea în timp ce vorbea la telefon şi a întrebat-o dacă este sârbă, apoi a lovit-o în spate.

Sarac a căzut la pământ în urma loviturii, în timp ce agresorul a fugit de la faţa locului. Ambasadoarea a acuzat dureri din cauza loviturii şi a declarat că va depune plângere, notează News.ro.

Șeful diplomației sârbe, Marko Duric, a condamnat incidentul într-o declarație publicată pe rețelele de socializare, calificându-l drept „inacceptabil”.

„Condamn, în termenii cei mai fermi posibili, atacul fizic insidios asupra ambasadoarei noastre Irena Šarac în centrul Madridului”, a scris ministrul sârb de Externe.

„Astfel de acte de violență sunt inacceptabile și trebuie să fie întâmpinate cu măsuri rapide și decisive. Solicităm o anchetă completă și tragerea la răspundere a făptașului”, a adăugat el.

Irena Sarac a fost numită ambasadoare în Spania în luna aprilie a acestui an.

INTERVIURILE HotNews.ro