Sari direct la conținut

În așteptarea verdictului judecătorilor, preotul care a produs un accident mortal în parcarea AFI mall din București spune că a adoptat un copil

HotNews.ro
În așteptarea verdictului judecătorilor, preotul care a produs un accident mortal în parcarea AFI mall din București spune că a adoptat un copil

În 2022, tânăra Antonia a murit în mașina condusă de soțul ei. Autovehiculul fusese izbit cu o viteză de 55 km/h de un bolid condus de un preot. Cu procesul aflat la ultimele termene din fond, acesta a cerut depunerea unor înscrisuri în circumstanțiere, din care să reiasă buna conduită, printre care adoptarea unui copil. 

În luna aprilie 2024, la Judecătoria Sector 6 a început procesul preotului Marius Vișan, acuzat de ucidere din culpă. 

În a treia ședință de judecată, pe 9 septembrie 2024, Vișan a cerut depunerea unor înscrisuri în circumstanțiere, pentru care a primit un nou termen. 

Conform informațiilor HotNews, acesta va depune înscrisuri potrivit cărora a adoptat un copil în anul 2024.

„La termenul de azi au fost audiați martorii pe latura civilă, trebuia să rămânem în pronunțare, însă inculpatul a cerut un termen pentru a putea depune înscrisuri în circumstanțiere. Înțeleg că a intervenit o adopție a unui copil și dorește să depună înscrisuri în dovedirea acestui fapt”, a explicat pentru HotNews.ro avocata familiei victimei, Denisa Tărăsescu. 

„Înscrisurile în circusmtanțiere reprezintă dovezile privind buna conduită a inculpatului în societate, la locul de muncă, în familie, și ele pot contribui la individualizarea pedepsei”, a adăugat avocata. 

„Din câte am înțeles, adopția deja a avut loc, însă avocatul inculpatului nu avea pregătite înscrisurile pentru termenul de azi”, a mai spus Denisa Tărăsescu. 

Victima a murit în ziua de Paști, „când preotul care a făcut accidentul dădea lumină”

Ioana-Antonia Ivanciu, de 29 de ani, a murit în urma unui accident din parcarea mall-ului AFI din București, în aprilie 2022, după 22 de zile de spitalizare, chiar în duminica de Paști, potrivit Libertatea. 

Tânăra fusese pasagera din dreapta a mașinii conduse de soțul ei, Aurel Ivanciu, lovită în plin de un Volkswagen Tiguan condus de preotul teleormănean Marius Vișan.

Potrivit sursei citate, imaginile de pe camerele de supraveghere, postate de bloggerul Zoso, au fost îndelung discutate. Din mai multe motive:

  • mașina a fost lovită cu 55 km/h, de 11 ori viteza permisă în parcare; 
  • din filmarea surprinsă de camerele de supraveghere se vede că preotul lovește și alte autovehicule înainte.

Experții au constatat că mașina șoferului inculpat n-avea defecțiuni și au subliniat că accidentul nu s-ar fi produs, dacă bărbatul s-ar fi oprit când a lovit celelalte autoturisme din parcare, notează Libertatea.  

„Fata noastră a murit de Înviere, când preotul care a făcut accidentul dădea lumină. Nu ne putem obișnui cu asta”, spuneau, în urmă cu doi ani, cei din familia ei. 

INTERVIURILE HotNews.ro