Sari direct la conținut

Oscar 2023. Brendan Fraser, cel mai bun actor în rol principal pentru transformarea uluitoare din The Whale

HotNews.ro
Brandon Fraser la Premiile Oscar 2023, Foto: Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia
Brandon Fraser la Premiile Oscar 2023, Foto: Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia

Brendan Fraser a fost recompensat duminică seară, la Los Angeles, cu premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal la cea de-a 95-a gală de decernare a trofeelor atribuite de Academia de film americană, graţie interpretării sale din lungmetrajul „The Whale”, relatează contul de Twitter al evenimentului.

La această categorie au fost nominalizaţi actorii Austin Butler (”Elvis”), Colin Farrell (”The Banshees of Inisherin”), Brendan Fraser (”The Whale”), Paul Mescal (”Aftersun”), Bill Nighy (”Living”).

Actorul americano-canadian Brendan Fraser, în vârstă de 54 de ani, interpretează în filmul „The Whale” personajul Charlie, un bărbat gay cu o greutate de 270 de kilograme, care încearcă în mod disperat să reia legătura cu fiica sa înstrăinată.

Brendan Fraser, care a revenit pe marele ecran într-un rol principal după o absenţă de nouă ani, a spus că personajul obez pe care l-a interpretat în pelicula „The Whale” a reprezentat cea mai mare provocare din cariera sa.

Pelicula este regizată de cineastul Darren Aronofsky şi are la bază un scenariu scris de Samuel D. Hunter.

Acesta este primul premiu Oscar din cariera actorului Brendan Fraser.

În 2022, premiul Oscar pentru cel mai bun actor a fost câştigat de Will Smith datorită interpretării sale din filmul „King Richard”.

Cea de-a 95-a gală de decernare a premiilor Oscar are loc la ora transmiterii acestor informaţii la Dolby Theatre din Los Angeles. Evenimentul este prezentat, pentru a treia oară, de actorul Jimmy Kimmel. (Agerpres)

Pe același subiect:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro